Наставникът на Наполи Лучано Спалети отново подчерта важността на ротациите

...
Наставникът на Наполи Лучано Спалети отново подчерта важността на ротациите
Коментари Харесай

Спалети: Пътят пред нас е дълъг и крие много опасности

Наставникът на Наполи Лучано Спалети още веднъж акцентира значимостта на ротациите в тима след домакинската победа с 2:0 над Емполи. Той също по този начин остана внимателен по отношение на прогнозите, че „ партенопеите “ ще завоюват Скудетото поради преднината им от осем точки на върха на класирането.

„ Излишно е да не преставам да го дублирам, само че в случай че не сменяш 4-5 играчи за мач в средата на седмицата, няма да имаш силите да издържиш 90 минути. Тази ротация става фундаментална и когато промените ни влязоха в игра, можеше да се види по какъв начин променихме скоростта. Ключът е, че всеки се усеща замесен и част от състава. Тук няма първи или втори избор. Сумата от 22 футболисти е по-добра от тази от 11, явно е.

Мисля, че може да има повече от седем кандидати за купата. Пътят пред нас е доста дълъг и крие доста рискове. Трябва постоянно да бъдем фокусирани и да помним, че трите точки не се основават на цената на тима против теб, а на това какви са твоите фантазии и вероятности. Нито съм удовлетворен, нито обезпокоен, че хората приказват, че най-сетне ще спечелим Скудетото. Трябва да разграничаваме по кое време хората съзнателно ни издигат единствено с цел да чуят по-силен удар при положение на нашето рухване. Ние обаче ще сме готови и за това. Част от манталитета на неаполитанците е да чакат сходно отношение “, разяснява Спалети.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР