Наставникът на Марица Иван Петков коментира емоционално драматичната загуба на

...
Наставникът на Марица Иван Петков коментира емоционално драматичната загуба на
Коментари Харесай

Иван Петков: Трябваше да внимаваме повече в детайлите

Наставникът на Марица Иван Петков разяснява прочувствено трагичната загуба на отбора си в Шампионската лига против полския Хемик. Той проучва какви са били грешките, довели до трагичното 2:3.

"Малко мъчно се приказва след тези страсти. Винаги съм казвал, че тим като нашия, когато играе против огромните, би трябвало да обръщаме огромно внимание на детайлите и да ги изпълняваме по съвършен метод. Трябваше да сме още по-внимателни на избрани елементи. "

"Ясно е, че не можем да имаме тяхната офанзива, много са високи, превъзхождат ни физически. Трябваше да ги надиграем с повече разсъдък, да държим топката в игра, да търсим моментите, в които те да сгрешат и да имаме преимущество. "

"Този мач го изпуснахме още в четвъртия гейм при 20:18 за нас. Имаше една обстановка, която Симона Димитрова я рискува в офанзива и не трябваше да се случи. После не затвори и посоката на офанзивата им и те влязоха в темп. "

"В петия гейм към този момент играехме повече прочувствено, в сравнение с тактически. Тайбрекът беше една страст и не беше това, което желая да виждам ", показа Петков пред DIEMA SPORT и продължи с разбора.

"Ние по същия метод играхме и в Полша, там резултатът малко лъже. Там играхме добре, те не съумяха добре да употребяват центровете си, а в случай че бяха създали, щяхме да имаме проблеми. И през днешния ден не съумяха да ги употребяват, с помощта на нашите хрумвания. Проблемът ни беше в решенията, които взимахме в офанзива. "

"Трябваше да излезем с по-адекватни решения в офанзива. Имахме страхотни моменти, само че с цел да победиш подобен противник, би трябвало да си по-прецизен ", показа още Петков и разкри какво е позитивното от това присъединяване на маричанки в Шампионската лига.

"Това присъединяване за нас е един опит. На всички ни се желае да побеждаваме и да имаме тим, който да радва хората. Но този опит ще ни помогне бъдещето да ни е розово. С това присъединяване би трябвало да сложим основи, а не толкоз да търсим бързи резултати. Нека не бързаме, дано ни вярвт хората, тогава успехите ще дойдат. Трябва да си изиграем картите добре, това е пътят ", приключи треньорът на пловдивчанки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР