Наставникът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола спечели два престижни индивидуални

...
Наставникът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола спечели два престижни индивидуални
Коментари Харесай

Гуардиола спечели две престижни награди

Наставникът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола завоюва два влиятелни самостоятелни наградата. Испанският експерт сграбчи премиите за “Мениджър на сезона в Премиър лийг ”, както и наградата за “Мениджър на годината ” от Асоциацията на  мениджърите в Лигата (LMA).

Не за пръв път Гуардиола печели тези самостоятелни отличния, като първото отличие той печели за четвърти път, а втората премия - за трети. Това се случва напълно разумно, откакто Манчестър Сити под негово управление гони требъл, като към този момент завоюва Премиър лийг, стигна до финала в Шампионската лига против Интер, а следва и край за ФА Къп с градския противник Манчестър Юнайтед.

Гуардиола получи влиятелната самостоятелна премия, отличаваща най-хубавите мениджъри в британския футбол, за първи път от 2021 година насам, откакто преди този момент беше побеждаван от наставника на  Ливърпул Юрген Клоп.

В речта си след спечелването на премията на LMA Гуардиола съобщи: " Щастлив съм да получа премията за управител на годината във Висшата лига. За мен е невероятна чест да получа този трофей. Ние сме в най-хубавата лига в света и ви давам обещание, че това ще бъде по този начин и през идващия сезон ”.

Под управлението на 52-годишния испански управител Манчестър Сити изживява най-успешния интервал в историята си, като след идването му отборът има пет шампионски трофеи, а тази сега е трета поредна за “гражданите ”.

Бившият състезател на манчестърци Венсан Компани пък сграбчи премията за най-хубав управител в Чемпиъншип, откакто завоюва безапелационна промоция в елита с Бърнли.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР