Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп изтърси поредния си „бисер” след

...
Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп изтърси поредния си „бисер” след
Коментари Харесай

Клоп с култов лаф: Ливърпул не е Харлем Глоубтротърс

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп изтърси следващия си „ бисер” след трагичната успеха с 3:2 над Лестър Сити в 6-ия кръг на Висшата лига. Германецът съобщи, че не неговият отбор не наподобява на демонстративния тим по баскетбол Харлем Глоубтротърс и се бори за резултати, а не за атракция.

Ливърпул взе собствен мач, неразрешен за хора със слаби сърца

Двубоят на „ Кинг Пауър Стейдиъм” сигурно беше зрелищен и породи куп дискусионни моменти, като мърсисайдци съумяха да излязат сухи от лудницата. Те поведоха с 2:0 след попадения на Мохамед Салах и Филипе Коутиньо, само че тъкмо преди почивката Шинджи Оказаки понижи след корнер, при който останаха подозрения за фаул против вратаря на противника Симон Миньоле. През втората част Ливърпул означи за 3:1 посредством Джордан Хендерсън, само че тъкмо в идната офанзива Джейми Варди означи 6-ия си гол против „ червените”. По-късно той си завоюва дузпа, която Миньоле избави, оставайки в центъра на вратата.

„ За първи път седнал съм тук и имам нещо в джоба (визира извоюваните точки като посетител на Лестър – б.р.)”, сподели Клоп. „ Обикновено седнал съм тук и насочвам поздравления за Лестър. Разликата в този момент е огромна, в случай че би трябвало да съм почтен. Наистина считам, че вървим по добър път, само че сме наясно, че би трябвало да го потвърждаваме с резултати, тъй че всички да бъдат уверени. Знаем това. След тези два или три не толкоз мощни мача – не като показване, а като резултати – видяхте, че при 2:0 за нас мачът беше малко по-различен. Искаше ни се да убием интригата по-рано, само че вместо това се оказахме на неверните места. Нищо кой знае какво обаче не се случи, просто стана отворен мач.”

„ Голът, който получихме в края на първото полувреме… Всички знаят, че това не беше нарушаване против Джейми Варди, той просто игра мъдро. Един нападател би трябвало да прави това, само че никога не бе фаул. После при корнера имаше нарушаване против Миньоле, а това костваше гол във вратата ни. Не беше доста готино.”

„ Знам доста за напрежението, то ме е съпътствало през целия ми живот по разнообразни аргументи. Напрежението, когато е на място, постоянно оказва помощ. Когато се основава напразно, то не е потребно, а аз съм добър в игнорирането му. Знаем, че качеството, с което разполагаме, поражда отговорност да бъдем сполучливи. Знам това. Както споделих и преди срещата – ние не сме Харлем Глоубтротърс. Не излизаме просто с цел да играем в действителност добър футбол, тук сме за резултатите, тъй че играем за резултат. Обожавам по какъв начин се преборихме за успеха. Можеше да бъде и по-лесно, само че след няколко мача без верните резултати, бяхме длъжни да преборим. Точно това сторихме и в този момент можем да надграждаме върху това”, заключи Клопо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР