Наставникът на Левски Георги Дерменджиев преминава през един от най-тежките

...
Наставникът на Левски Георги Дерменджиев преминава през един от най-тежките
Коментари Харесай

Треньорът на Левски записа антирекорд на Герена

Наставникът на Левски Георги Дерменджиев минава през един от най-тежките си интервали в кариерата на старши треньор. Специалистът от една седмица е под съществено напрежение поради информациите, че ще бъде сменян от Петър Хубчев, единствено два месеца след идването му на " Герена ". Това нямаше по какъв начин да не повлияе на тима, макар че наставникът отхвърли да го употребява като опрощение след равенството 1:1 с Ботев (Пловдив) в първия мач от плейофите.

Вкаралият Лудогорец два пъти в груповата фаза на Шампионска лига треньор обаче записа антирекорд отпред на 26-кратните първенци. Пловдивчанинът стана първият ментор в историята на Левски, който не съумя да запише триумф в първите си три мача в елита на България на стадион " Георги Аспарухов ".

Под негово управление на " Герена " столичани записаха 1:1 с Локомотив (Пловдив), отстъпиха с 0:2 от Лудогорец и през вчерашния ден още веднъж приключиха 1:1 против Ботев (Пловдив). Дерменджиев има четири победи от седем мача отпред на " сините " в Първа лига, като три от тях бяха реализирани на стадион " Васил Левски " - Витоша (2:0), ЦСКА-София (1:0) и Славия (3:0), както и една в Стара Загора против Верея (4:3).

От откриването на стадион " Георги Аспарухов " на 10 март 1963 година до момента единствено още един път нов треньор не е спечелил първите си три следващи мача пред синята аудитория след своето предопределение. Става въпрос за легендата Люпко Петкрович, който при последния си престой в клуба през 2015 година започва със загуба с 0:1 в шампионата от Славия в края на сезона 2015/2016 година, след което последваха две равенства в първите две семейства за сезон 2016/2017 година. Първо 1:1 против Марибор в Лига Европа и след това 0:0 против Монтана в Първа лига. Единият мач обаче беше от евротурнирите, до момента в който при Дерменджев мачовете са единствено в родния хайлайф.

По-притеснителното за Левски обаче е играта на отбора в трите минали мача на " Герена " през тази пролет. В тях " сините " бяха много безидейни в офанзива и се разписаха след противоречива обстановка за засада и несъществуваща дузпа през първите 270 минути на своя стадион през тази пролет.

Въпреки това Левски понижи с две точки преднината на Лудогорец под управлението на Дерменджиев, която през февруари беше 10 точки. Това се случи макар загубата от " орлите ", само че пък в същия миг " сините " победиха ЦСКА-София и усилиха пасива си с две точки повече от " алените ", които имаха преднина от три пред Левски в паузата.

Интересното е, че Дерменджиев има една победа с Лудогорец против Левски на " Герена ", където е записал две загуби и едно тъждество в Първа лига, както и едно проваляне за Купата на България.

Първа лига 1 кръг, неделя 31 март  Левски 1:1краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР