Наставникът на Интер Антонио Конте подчерта важността на предстоящото градско

...
Наставникът на Интер Антонио Конте подчерта важността на предстоящото градско
Коментари Харесай

Конте: Залогът на това дерби надхвърля местната чест

Наставникът на Интер Антонио Конте акцентира значимостта на идното градско дерби против Милан, защото това са двата отбора, заемащи първите две места в Серия “А”. В предходния кръг “нерадзурите” станаха новият водач в класирането, а преднината им по отношение на “росонерите” е единствено една точка.

“Говорим си за два тима, които на процедура са вързани един за различен на върха и има дребна разлика посред им. Това е доста удовлетворяващо за града. Означава, че залогът на дербито е огромен, доста повече от локалната чест. Винаги би трябвало да работим с верните увереност и възторг. Така че, когато класирането е такова, би трябвало да си още по-мотивиран и разчувствуван. Тази седмица приказвам на моите играчи същите неща, както във всяка друга седмица - да дават всичко от себе си, да работят добре и да се развиват. Стремим се към съвършенство. Нищо не се е трансформирало спрямо всяка друга седмица.

Работим, с цел да изградим нещо значимо и да продължим процеса на напредък. Изправяме се против Милан, който заслужава позицията си в подреждането и е превъзходен тим. Затова на следващия ден би трябвало да сме в най-хубавата си форма. Сезонът е извънредно сложен за прогнозиране. Мнозина си мислеха, че ще изоставаме с няколко точки преди дербито поради мачовете с Лацио и Фиорентина, до момента в който Милан трябваше да играе с Кротоне и Специя. Въпреки това ние водим с един пункт. Сезонът е непредсказуем и нищо не може да се приема за даденост. Всяка победа усъвършенства самоувереността и настроението в отбора, като също по този начин ти дава повече религия. Затова просто би трябвало да гледаме мач за мач.

Това ще бъде дуел, в който и двата отбора ще се опитат за победят и да изпреварят другия в класирането. Отличен арбитър ще управлява срещата. Не бива да забравяме, че това може и да е дерби, само че също по този начин е и спорт. Не планувам огромно напрежение в атмосферата. Неутрализираш заплахите, работейки като тим. Златан Ибрахимович е топ състезател, който се оправя доста добре в Милан. Той към този момент ни вкара през този сезон, само че това не значи, че ще го направи още веднъж. Това, че Милан игра в четвъртък? Досега ние така и така имахме мач на всеки три дни поради Купата на Италия, а това лиши доста от силата ни. На хартия можете да си говорите за всякакви преимущества, само че единственото, което е от голяма важност, е протичащото се на терена. Щом не играем във вторник или сряда, значи би трябвало да работим още по-усърно.
Срещу Лацио бяхме ефикасни, само че също по този начин похабихме доста голови положения и можехме да създадем още доста. Мисля, че се справихме добре против Лацио. Имахме подобаващия игрови проект, с цел да ги нараним, което не беше елементарно против тим, който беше с шест следващи турнирни победи. Сега работихме върху мача с Милан. Знаем компликациите, които могат да ни основат, както и че няма да ни е елементарно. Трябва да сме в най-хубавата си форма. Все още не съм взел решение кой ще играе в халфовата линия. Кристиан Ериксен доста се усъвършенства. Опитахме се да поработим с него върху метода му в тренировките и ще продължим с това. Добре е за Кристиан, за тима и за всички други. Посланието ми към тифозите ни постоянно е едно и също: ще дадем най-хубавото от себе си както постоянно за тези цветове, клубната история и нашите почитатели. Винаги желаеме да ги създадем горди с нас”, съобщи Конте на своята конференция. Серия А 23 кръг, неделя 21 февруари  Милан 16:00предстои  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР