Наставникът на Берое Александър Томаш прие спокойно недоволството на старозагорските

...
Наставникът на Берое Александър Томаш прие спокойно недоволството на старозагорските
Коментари Харесай

Томаш: В Берое много хора са в зона на комфорт, това ще се промени

Наставникът на Берое Александър Томаш одобри умерено недоволството на старозагорските почитатели след провалянето с 1:2 вкъщи от Славия в 13-ия кръг на шампионата. Специалистът отдаде провалянето на обстоятелството, че – по негови думи – „ прекалено много играчи са в зона на комфорт” и съобщи, че е подготвен още на следващия ден да се раздели с някои от тях, в случай че това ще има позитивен резултат.

„ В България е по този начин – от „ осанна” до „ разпни го” е доста тънка разликата. Причините са доста, че не успяхме да изглеждаме по този начин, както искахме. Допуснахме 2 удара към нашата врата, от които паднаха двата им гола. Имаха и 3 корнера Славия. И ние не отправихме кой знае какъв брой изстрели. Най-големият проблем е, че доста елементарно позволяваме голове. Видях вдървеност у някои играчи, която не ми хареса”, съобщи Томаш пред DIEMA SPORT.

„ Трябва да извадим тези футболисти от зоната им на комфорт. Може би някои би трябвало да си тръгнат още през днешния ден. Аз не желая живуркане. Не ми харесва да живуркаме. Двамата ни крайни бранители не бяха толкоз дейни, само че обикновено – те за първи път играят с нас. Най-голямата причина за загубата е у нас. Днес си го разрешавам отново – безобразни бяха хората, които ръководеха мача. 3 минути продължение… Това не трябва да ни оправдава. Има доста футболисти в зоната си на комфорт в Берое, това би трябвало да го променим незабавно.”

След края на срещата огромна част от последователите на стадион „ Берое” напълно ясно приканиха за оставката на експерта.

„ Аз обмислям по доста по-различен метод. Аз съм спокоен. Най-важното е сърцето. Сърцето е доста значимо нещо. Най мрачно по кое време е?”

„ Много елементарно можем да се оправдаваме – заболели, контузени. Днес Душан игра с проблем. Аз постоянно съм човек, който търси повода в себе си. Знам какъв брой работим, знам какъв брой желая, знам екипът ми по какъв начин работи. Въпросът е по кое време ще дойдат резултатите. Да, тази продукция през днешния ден не ми хареса през днешния ден, както и мача против Царско село. И в другите си мачове бяхме водещият тим. Защо не победихме? Заради доста хора в зоната на комфорт.”

„ Всеки треньор, когато е назначен, той е и подготвен да си тръгне. Аз работя със сърце и душа за Берое, само че съм подготвен да си потегли. Има хора, които да го създадат. Въпросът е в други неща – като манталитет… От доста време ги приказвам тези работи, ще видим”, приключи Томаш.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР