Наставникът на Берое Александър Томаш пое пълната отговорност за погрома

...
Наставникът на Берое Александър Томаш пое пълната отговорност за погрома
Коментари Харесай

Томаш: Вината е само моя, няма да се крия

Наставникът на Берое Александър Томаш пое цялостната отговорност за погрома с 0:6 против ЦСКА в 20-ия кръг на Първа лига. Специалистът бе безапелационен, че до пагубния резултат се е стигнало поради метода му да се търси надиграване със противника.

„ Трудно е след подобен резултат незабавно да се приказва и проучва. Футболистите не са отговорни. Изцяло виновността е моя за този резултат. Искахме да се надиграваме с ЦСКА, това е истината”, разяснява Томаш.

„ Нашият тим игра едно полувреме, първото, където допуснахме три гола на контраатаки. Искахме да сверим часовниците си. Трябва доста действително да бъдем стъпили на земята и да се знае какво представляваме. Това, че от време на време съм повече романтик, в сравнение с прагматик, ни изигра неприятна смешка. Казах го на футболистите. Нито почитателите, нито управлението, нито играчите заслужават сходен резултат. Надявам се да се поуча от грешките си.”

„ Аз съм лицето и съм човек, който не бяга от отговорност. Смело мога да застана пред всеки и да го виждам в очите. Когато сгреша, си признавам. Човек би трябвало да се учи от грешките си. Днес видях в точния миг, че ще ни би трябвало много работа и от моя страна, и от футболистите. За да се успее в спорта и живота, самичък не можеш да постигнеш нищо. Искам да се извиня на почитателите на Берое, които видяха един тим, който може да играе футбол, само че се вижда, че сме неуверени. Много работа следва.”

„ Така се стекоха нещата, че до момента в треньорската ни кариера не съм успявал да бера плодовете от работата си, да изградя жанр на игра. Така съм го избрал. Трудно ще се промени, ще има мачове, когато ще е грозно, само че е значимо да спечелиш точки. Берое е огромен клуб, със 100-годишна история, по тази причина не заслужава сходна загуба. Вината е единствено моя и няма да се скрия”, сподели още Томаш.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР