Наставникът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман говори пред медиите гостуването

...
Наставникът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман говори пред медиите гостуването
Коментари Харесай

Нагелсман за жребия: Ако вземем Шампионската лига, никой няма да каже, че сме имали късмет

Наставникът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман приказва пред медиите гостуването на отбора против Байер (Леверкузен) в неделя. Специалистът приказва и за жребия за 1/4-финалите в Шампионската лига, който опълчи баварците на Манчестър Сити.

“Гледахме жребия с треньорския щаб ”, стартира Нагелсман. “Това е добър, провокационен чоп. Ако най-после спечелим купата, никой няма да може да каже, че сме имали шанс. Вече имахме сложна групова фаза, по-късно ПСЖ, а в този момент и Сити. Евентуалният полуфинал също ще бъде от най-висока класа. Реал Мадрид имаше сходен път през предходната година. Жребият ми дава доста сила и огромно очакване. Ще се подготвим добре и го чакаме мачовете с неспокойствие ”.

Нагелсман разяснява и мениджъра на Ман СитиПеп Гуардиола, който преди този момент водеше Байерн. “Гледах доста негови мачове в Барселона, а също и в Сити и Байерн. Но в никакъв случай не съм копирал от някой треньор. Отборите на Пеп са хубави за гледане. Идеята му за футбол е доста атакуваща, тимовете му владеят доста топката ”, сподели той.

Наставникът на Байерн отдаде заслуженото и на огромната звезда на Ман Сити Ерлинг Холанд. “Той е извънреден състезател. Притежава извънредно качество във връзка с скоростта и физиката. Той е даже по-здрав физически от Мбапе. Но ние също имаме доста положителни атакуващи играчи, Сити също има доста други положителни играчи ".

Нагелсман приказва и за идния мач от Бундеслигата с Байер (Леверкузен). “Въпросът е да победим Леверкузен. Ще извадя играчите в най-хубава форма, без значение дали висят с картони. Не постоянно можеш да избегнеш жълтия картон. Но моите играчи са задоволително умни ”, сподели наставникът на Байерн.

Специалистът разяснява и кадровите проблеми в тима. “Чупо-Мотинг ще бъде навън поради проблем в гърба. Матис Тел имаше малко мускулно разбиране. Това не е нищо трагично. Не мисля, че той ще бъде отвън игра. Всички останали са добре ”, добави още Нагелсман.

Наставникът не скри раздразнението си и от изтеклите в немското издание “Билд ” листове с негови тактически инструкции.  В Байерн търсят кой е “къртицата ” в тима им.

“Раздразнен съм. Човек, който прави сходно нещо, вреди на всеки един състезател, това не е в духа на нещата.Къртиците са предпазени типове, тъй че търсенето е доста, доста комплицирано. За мен е значимо, че мога да се погледна в огледалото. Този човек няма да може да се огледа толкоз добре в огледалото ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР