Наставникът на българския шампион Лудогорец Валдас Дамбраускас оприличи отбора на

...
Наставникът на българския шампион Лудогорец Валдас Дамбраускас оприличи отбора на
Коментари Харесай

Дамбраускас: Чакат ни големи мачове с Малмьо, ще използваме преимуществото си

Наставникът на българския първенец Лудогорец Валдас Дамбраускас оприличи тима на Малмьо с националния тим на Швеция. Той съобщи, че отборът му ще подходи доста съществено в дуелите в плейофите от Шампионската лига.

Дамбарускас стори това в изявление за литовския уебсайт „ lrt.it “:

„ Това е тим, който желае да нападна, само че знае по какъв начин да го прави във всевъзможни обстановки. Затова и в един мач могат да играят по един метод, а в идващия по напълно друг. Някак си бих сравнил Малмьо с националния тим на Швеция. Тре Кронур е един от най-силните отбори в света, които употребяват класическата скица 4-4-2. Малмьо е доста проведен и се оправя чудесно при статичните положения - както основава рискове от тях пред противниковата врата, по този начин и се оправя добре пред своята “, съобщи експертът пред „ lrt.it “.

„ Въпреки това си мисля, че Лудогорец има своите плюсове. Ние обичаме да преобладаваме. Като треньор избирам да имаме преимуществото, вместо просто да стоим и да дебнем за своите шансове. В същото време имаме тактическа еластичност. Мисля, че го показахме доста добре против Олимпаикос. За гърците може да е изненадващо, че ние се справяхме чудесно с контрола на топката в краката и доминирахме в притежанието. Наред с това към този момент играем доста по-рационално отпреди и умеем да използваме опциите си. Чакат ни огромни мачове с Малмьо. Не всеки ден се получава такава опция. Надявам се, че както Лудогорец, по този начин и аз като треньор ще извлечем максимума от тях и ще използваме преимуществото си “, добави още старши треньорът на Лудогорец.


Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР