Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изрази желание за реформи,

...
Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изрази желание за реформи,
Коментари Харесай

След продажбите в Китай Симеоне пожела глобален трансферен прозорец

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изрази предпочитание за промени, които да уеднаквят трансферните прозорци във футбола по целия свят. Само преди дни неговият клуб продаде двама играчи от първия тим и затова аржентинският експерт в този момент ще работи с група от 19 души.

Китайският Далиан Ифан закупи Яник Ферейра-Караско и Николас Гайтан за обща трансферна сума от 40 милиона евро (18 милиона за Гайтан и 22 милиона за белгийския национал).

Симеоне: Караско? Във футбола нищо не ме учудва

„ Времето, в което се случиха тези покупко-продажби, е много неловко за нас”, разяснява Симеоне, визирайки обстоятелството, че трансферният прозорец за Китай още не е затворен, до момента в който този в Европа завърши още в края на януари.

„ В Китай могат да купуват играчи до 28 февруари, което значи, че разполагат с два месеца, в които да размътят главата на всеки футболист. Щеше да е надалеч по-добре, в случай че трансферният прозорец беше идентичен за всички. Това значи, че футболисти, треньори и клубове ще бъдат надалеч по-спокойни.”

„ Дали разбирам за какво от ден на ден играчи от Европа отиват към Китай? Не си вра носа в персоналните желания на хората. Ако става дума за спортно развиване, аз съм удовлетворен. Ако се касае за по-добри стопански условия, това е персонален избор. Във футбола нищо не ме изненадва. Всички избори са възможни”, добави Симеоне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР