Настъпват тежки времена за длъжниците у нас. Националната агенция за

...
Настъпват тежки времена за длъжниците у нас. Националната агенция за
Коментари Харесай

НАП погва длъжниците

Настъпват тежки времена за длъжниците у нас. Националната организация за приходите стартира да привиква фирми-длъжници с неуредени задължения, с цел да подписва с тях погасителни проекти за погашение на борчовете им, написа “Телеграф ”.

Мярката е ориентирана към всички юридически лица, които имат някакви отговорности към хазната. Но първи в описите са компаниите с над 5000 лв. борчове, които се водят огромни по мярка задължения.

Мярката към този момент е ориентирана към юридическите лица. Но в случай че началник на компания дебитор се яви на поканата на Национална агенция за приходите, данъчните го ревизират и в случай че и той има задължения като физическо лице, му оферират погасителен проект за заплащане и на неговия дълг.

От приходната организация преди дни оповестиха и нова услуга на страницата си. Чрез нея може да се прави инспекция дали съответно лице е включено в листата на Национална агенция за приходите на длъжниците с неуредени обществени отговорности над 5000 лева Критериите за търсене са разнообразни, според дали длъжникът е юридическо или физическо лице.

Практика

Практиката Национална агенция за приходите да се свързва с длъжници и да ги приканва да си платят борчовете не е нова. Но в този момент данъчните са се засилили, с цел да съберат колкото се може повече доходи за да се върже бюджетът за годината, който е много под напрежение поради все по-щедрите обществени разноски. Изтръскваме брашнения чувал, разясниха специалисти.

По последни данни на финансовото министерство към края на септември дефицитът се уголемява до 780 милиона лв., което е 0,4% от планувания БВП. Според МФ до края на годината се чака дефицитът в хазната да доближи плануваните 2,5%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР