Настъпващите все по-здраво на водещите автомобилни пазари електрически модели имат

...
Настъпващите все по-здраво на водещите автомобилни пазари електрически модели имат
Коментари Харесай

Renault пуска електромобил само за $8000

Настъпващите все по-здраво на водещите автомобилни пазари електрически модели имат няколко съществени казуса - дребен пробег, недоразвита към момента инфраструктура и висока цена. Френският производител Renault обаче е на път да позволи последния от тях.

Компанията показа на автосалона в Шанхай кросоувъра си City K-ZE, чиито продажби в Китай ще стартират по-късно тази година. И в случай че се има вяра на изказванията от Renault, той ще коства едвам $8000, което на практика ще преобърне визията за електрически модели. Френският кросоувър на ток ще предлага пробег 250 км по цикъла NEDC, като шефовете на Renault разчитат доста на него за увеличение на продажбите на марката на пазар №1 в света - китайския.

Това в действителност е най-малкият електрически автомобил на марката, защото City K-ZE е позициониран под Zoe и на процедура е доста близо по размери до Twingo. Разстоянието сред двете оси  е малко над 2,4 метра, а размерът на багажника - 300 литра. Електромобилът е построен върху платформата CMF-A на Nissan, която се употребява при моделите Renault Kwid и Datsun Redi-Go, предлагани в Индия. От компанията на няколко пъти обясниха, че за City K-ZE платформата ще бъде съществено модифицирана, първо поради електрическото задвижване и второ, тъй като моделът ще се предлага на пазари, разнообразни от индийския.

Renault ще предлага City K-ZE с функционалност за бързо зареждане, което в тази ситуация значи заряд на 80% от батерията за 50 минути. Важна част от оборудването на електрическия автомобил е информационно-развлекателната система с 8-инчов тъчскрийн и съгласуваност със смарт телефони.

Производството на кросоувъра стартира в китайския цех e-GT New Energy Automotive, който има потенциал от 120 000 коли годишно. Като цяло обаче упоритостите на Renault за локалния пазар са много по-високи, а целта е през 2022 година компанията да продава към 550 000 коли в Китай. От Renault дават обещание произвеждане и осъществяване, отговарящи на „ европейските стандарти ”, тъй че, в случай че моделът се окаже сполучлив в Китай, ще се предлага и на други пазари, в това число и в Европа.

Едновременно с това френският производител работи и върху нов електрически автомобил от сегмент С, който ще бъде ориентиран главно към Стария континент. Според шефа на световната стратегия на Renault за електрически автомобили - Ерик  Фонтюн, за бъдещия електромобил би трябвало да се избере най-подходящото време за излизане на пазара, с цел да бъде конкурентоспособен. Идеята е моделът да получи мощен батерия, който да обезпечава огромен пробег на колата, само че в това време да бъде и задоволително на ниска цена.

" Философията на Renault е основаване на налична технология, тъй че задачата ни не е да се конкурираме с Tesla или Jaguar ", изясни Фонтюн.

Очаква се новият електрически автомобил за Европа да се появи на пазара до 2022 година, като ще бъде построен на изцяло нова платформа, която ще бъде употребена и от други бъдещи модели на ток на алианса Renault-Nissan. Тя ще би трябвало да помогне на колите на ток да изминават към 400 км с едно зареждане.

Визуално новият електрически автомобил на Renault ще употребява някои детайли от дизайна на футуристични концепт Symbioz, който компанията сподели на автосалона във Франкфурт през есента на 2017 година Едновременно с това компанията няма желание да се откаже и от Zoe, който е позициониран в B-сегмента и ще го обнови съществено до края на годината.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР