Настъпихме гюленистка мина и нашите български граждани ще бъдат съдени.

...
Настъпихме гюленистка мина и нашите български граждани ще бъдат съдени.
Коментари Харесай

Ексконсулът ни в Одрин: Тримата арестувани българи са смачкани в затвора

" Настъпихме гюленистка мина и нашите български жители ще бъдат съдени. Консулските ни служби са мощно лимитирани поради сегашната ненормална конюнктура ”. Това съобщи някогашният общоприет консул в Одрин Георги Димов пред " Нова телевизия ".

Преди пет дни одринските управляващи арестуваха трима българи по обвиняване, че се опитвали да трансферират незаконно у нас сподвижници на Фетуллах Гюлен. Той е апетитен за уредник на опита за прелом в Турция предходната година. Арестувани са и шестима турски жители, измежду които и дете, заяви турското издание " Хаберлер ", като се базира на локалната полиция. В момента тримата българи се намират в затвор в Одрин. Повдигнато им е обвиняване за незаконен трафик на мигранти и съзнателно подкрепяне на незаконна организация.

„ За нас и за света така наречен гюленисти не са терористи ”, безапелационен беше Димов. Той обаче акцентира, че заради въведеното изключително състояние в Турция, консулството ни няма по какъв начин да обезпечи отбрана на арестуваните българи.
„ Допреди година и половина Турция беше длъжна да ни уведоми до 48 часа за задържани български жители.

Сега този период е продължен на 10 дни. Точно заради тази причина сега допускам, че арестуваните българи нямат юрист ”, съобщи той и акцентира, че с този проблем се сблъскват и жителите на други страни. " Те са смачкани в пандиза. Ще си признаят майчиното мляко. Ще си признаят даже неща, които не са създали ”, посочи той.

От своя страна посланикът ни там Надежда Нейнски съобщи: „ Знаем имената на тримата арестувани българи в Турция. Но нямаме контакт с тях ”. " Случаят е доста характерен и поради изключителното състояние сме доста лимитирани ", сподели тя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР