Настъпи сезонът на зимнината. Все повече хора слагат на трапезата

...
Настъпи сезонът на зимнината. Все повече хора слагат на трапезата
Коментари Харесай

Едва ли предполагате, че когато хапвате туршия, с тялото ви става това

Настъпи сезонът на зимнината. Все повече хора поставят на трапезата си най-различни храни, които са затворени в буркани през есента. Учени от Ирландия обаче са решили да проведат проучване по какъв начин се отразява на организма ни, потреблението на туршия.

Резултатите, които следили откривателите са изключително забавни и за тях надали допускате.

Оказало се, че потреблението на ферментирали храни, като цяло, оказва помощ за справяне със напрежението.

По принцип при напрежението ни поучават да стартираме да спортуваме, да отделим време за обичаните си действия или да се научим да медитираме. Но се оказва, че храната, която ядем, също въздейства на настроението ни и може да се употребява за битка със напрежението. И по този начин, последното изследване сподели, че яденето на задоволително ферментирали храни и фибри всеки ден единствено за четири седмици оказва позитивно влияние върху възприеманите равнища на стрес.

Това е още едно доказателство, че диетата може да има голямо въздействие върху психологичното ни здраве. Практически здравословното хранене може да понижи риска от постоянно срещани психологични болести. Въпреки това, механизмите, които са в основата на въздействието на диетата върху психологичното здраве, към момента не са изцяло изяснени.

По време на изследването част от доброволците, с изключение на плодове и зеленчуци, са консумирали и две или три порции ферментирали храни като кисело зеле, кефир и комбуча. Контролната група е консумирала само общи диетични храни. Заключението на учените е, че ферментиралата храна разрешава да се понижат равнищата на стрес. В същото време качеството на съня се усъвършенства и при двете групи, макар че това усъвършенстване е по-значимо при тези, консумиращи кефир и кисело зеле./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР