Настъпи краят на една ера за демократите в САЩ -

...
Настъпи краят на една ера за демократите в САЩ -
Коментари Харесай

Нанси Пелоси се оттегля като лидер на демократите в Долната камара

Настъпи краят на една епоха за демократите в Съединени американски щати - председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси се отдръпва от поста си.

82-годишната Пелоси, която близо две десетилетия беше водач на Демократическата партия в Долната камара на американския Конгрес, разгласи новината ден откакто стана ясно, че републиканците си обезпечават минималното болшинство, а дружно с това и председателското място. 

 
Американската народна власт е величествена, само че и нежна. Много от вас тук, са били директни очевидци на това, за жал в тази. Затова демокрацията постоянно би трябвало да бъде защитавана от силите, които биха желали да ѝ навредят.
Нанси Пелоси

Пелоси, първата жена, заемаща тази служба, съобщи, че ще остане в Конгреса, представлявайки Сан Франциско в Камарата на представителите, както го е правила в продължение на 35 години. Конгресменът от Ню Йорк Хаким Джефрис е определян като най-вероятния правоприемник на Пелоси като водач на демократите. Лидерът на републиканците Кевин Маккарти ще заеме председателското място. 

Републиканците обявиха, че главен техен приоритет в долната камара ще бъде следствието на фамилията на американския президент Джо Байдън. Ще се концентрират върху бизнеса на сина му Хънтър Байдън оттатък Океана, като го упрекват в укриване на налози и банкови измами. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР