Настъпи денят, от който феновете на Барселона се страхуваха. Договорът

...
Настъпи денят, от който феновете на Барселона се страхуваха. Договорът
Коментари Харесай

Меси приключи с "Барселона"... засега

Настъпи денят, от който почитателите на " Барселона " се опасяваха. Договорът на Лионел Меси с " Барселона " изтече. 7504 дни след първия договор с каталунците, връзката на аржентинеца с клуба завърши. Поне към този момент.

Въпреки напъните на президента Жоан Лапорта да се подписа съглашение със звездата, въпреки всичко не се е стигнало до възобновяване преди формалното приключване на договора на 30 юни и от през днешния ден аржентинецът към този момент е свободен сътрудник.

Снимка: Reuters

Това обаче не значи, че Меси изрично напуща " Барселона ". Ръководителите в клуба имат вяра, че той ще с съгласи да подпише нов договор.

Взаимоотношенията сред Лапорта и бащата на Лео са доста положителни и по тази причина испанските медии са уверени, че договорът ще бъде финализиран скоро, евентуално до няколко дни.не в посока Америка и МЛС. Все още обаче няма публично единодушие от страна на 34-годишния нападател.

Евентуалният нов контракт на Меси ще би трябвало да бъде приспособен към действителностите в " Барселона ", както неотдавна съобщи президентът на Ла Лига Хавиер Тебас. " Ако " Барселона " желае да притегли състезател, който получава 25 милиона на сезон, това би трябвало да се реализира или посредством трансфер, или посредством понижаване на заплатата ", сподели шефът на испанската футболна асоциация.

Снимка: Getty Images

Клубът счита, че в последна сметка Тебас ще смекчи тона си, защото в последна сметка наличието на Меси в " Барселона " носи на Ла Лига доста доходи, като усилва неведнъж цената му като ефирен артикул, който би трябвало да се предлага на пазара по целия свят.

Преди година Меси изненадващо пожела да напусне единствения клуб, за който е играл на професионално равнище. Тогава от управлението не му разрешиха да се възползва от клаузата, която го освобождава от трансферна такса и аржентинецът бе заставен остана в " Барса ".

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР