Насроченото посещение в Турция на руските министри на външните работи

...
Насроченото посещение в Турция на руските министри на външните работи
Коментари Харесай

Отменена е визитата на двама руски министри в Турция

Насроченото посещаване в Турция на съветските министри на външните работи и на защитата за по-специално да договарят за обстановката в Либия и Сирия, където двете страни поддържат противоположни лагери, е анулирано. Това заяви Анкара, съобщи Франс прес.

Първият посланик на Русия Сергей Лавров  Сергей Лавров Сергей Викторович Лавров е съветски посланик, като от 2004 година е министър на външните работи и министърът на защитата Сергей Шойгу се очакваше да дойдат в Истанбул, както бе контрактувано от президентите Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Визитата бе обявена през вчерашния ден от двете външни министерства.

Според турското външно ведомство първият посланик на страната Мевлют Чавушоглу е разговарял през днешния ден със Сергей Лавров  Сергей Лавров Сергей Викторович Лавров е съветски посланик, като от 2004 година е министър на външните работи по телефона и двамата са се разбрали да продължат контактите сред дипломатите от двете страни, а срещите на министерско ниво да се състоят "на по-късна дата ".

Русия: Ние и Турция поддържаме мирния развой в Либия

Турция и Русия, чиито водачи се сближиха през последните години, поддържат противоположни страни в Либия, потънала в безпорядък след рухването на Муамар Кадафи през 2011 година Турция - наред с Катар - подкрепя държавното управление на националното единодушие (ПНС) отпред с Файез Сарадж, прието от Организация на обединените нации, което враждува със силите на маршал Халифа Хафтар, мощния човек в източните райони, подкрепян по-специално от Русия, Египет и Обединените арабски емирства. Анкара достави на ПНС самолети, изпрати му сирийски наемници, военни съветници и дронове, което даде на Триполи опция да преобърне съотношението на силите и да реализира нови военни триумфи през последните седмици, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В Сирия Турция и Русия поставят старания да стигнат до политическо решение, при все това двете страни поддържат противоположни лагери и тук. Иран и Русия подкрепят президента на Сирия Башар Асад, до момента в който Турция поддържа бунтовниците.

Днес се чака иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф да дойде в Истанбул, с цел да договаря на следващия ден с турски представители, заяви турски дипломатически източник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР