Насроченият за утре в София протест на кметовете на малки

...
Насроченият за утре в София протест на кметовете на малки
Коментари Харесай

Протест на кметовете в София няма да има, Борисов реши да ги приеме

Насроченият за на следващия ден в София митинг на кметовете на дребни обитаеми места се анулира. Те са поканени от премиера Бойко Борисов на среща в понеделник, с цел да обсъдят настояванията им, заяви БНР.

Кметовете упорстват всяко обитаемо място да има независим бюджет, а общинските кметове да са задължени със закон да ги съблюдават. Председателят на Националното съдружие на кметовете на кметства Румен Стоянов изясни:

" Държавата си дава парите на общините, само че не я интересува от там надолу какво се случва и дерибеите - огромните кметове, изборно наливат там, където те пожелаят, без да има никакви наказания, без да има безусловно никакво право дребният кмет да си потърси правата и средствата. Има много обитаеми места в България, които нямат една стотинка през целият мандат, нищо вложено там и просто страда популацията ".

Преди месец кметовете излязоха на улицата, с цел да изискат законодателни промени, с които да им се подсигурява приемането на дължимите парични средства от огромните общини. Тогава те също описаха, че макар че общинските препоръки гласоподават бюджетите им, пари постъпват рядко и по малко. Затова са принудени да заплащат за всичко с персонални средства. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР