Насред огромната несигурност по време на пандемията едно нещо стана

...
Насред огромната несигурност по време на пандемията едно нещо стана
Коментари Харесай

Новата дефиниция за баланс между работа и личен живот

Насред голямата неустановеност по време на пандемията едно нещо стана ясно -  повече от всеки път, и повече от всичко, хората желаят здравословен баланс сред професионалния и персоналния живот. През 2021 година данните от изследване измежду повече от 9000 чиновници в Обединеното кралство демонстрират, че 65% от търсещите работа дават приоритет на салдото сред професионалния и персоналния живот, пред заплащането и придобивките. Подобно е и ситуацията в Съединени американски щати - от 4000 респонденти в изследването FlexJobs Career Pulse Survey за 2022 година, 63% декларират, че биха избрали салдото сред професионалния и персоналния живот пред по-доброто възнаграждение.
И по този начин, какво тъкмо значи този термин за чиновниците сега?
Дефиницията за баланс сред професионалния и персоналния живот се промени фрапантно през последните няколко години, с отпадането на строгите правила за работа от 9 до 17 часа и увеличението на работата в отдалечен режим.

Да, гъвкавите графици са съществена част от метода, по който чиновниците дефинират салдото сред професионалния и персоналния живот. Но това е единствено началото. Разшири се визията за това, което чиновниците си показват като баланс сред работа и персонален живот. Все по-често те споделят, че концепцията обгръща напълно здравословна работна среда, която разрешава открит разговор сред чиновници и работодатели. Тази връзка им разрешава по-лесно да се отдават на персоналния си живот, само че в подтекста на кариерата си и по този начин да получат живота, към който се стремят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР