Наспиването е болезнена тема за милиони хора по света. Стрес,

...
Наспиването е болезнена тема за милиони хора по света. Стрес,
Коментари Харесай

Колко критично е да спим под 5 часа на нощ

Наспиването е мъчителна тематика за милиони хора по света. Стрес, изтощеност, несъответствуваща диета, невъздържание с електронните устройства, здравословни проблеми са част от аргументите да не се усещаме отпочинали заран.
 Напитки, сън и кои привички да променим, с цел да спим по-добре
Какво да пием, с цел да спим по-добре

Кои привички да променим, с цел да имаме здрав сън

Заветната цел на доста от нас е сън сред шест и осем часа на денонощие. Който се оказва значим освен за това да сме презаредили батериите след предходния ден, само че и с цел да сме здрави.

Ново проучване на потвърждава, че дълготрайност на нощния сън под пет часа е непосредствено обвързвано със нараснал риск от хронични болести, както и от комбинирането на няколко такива.
 Снимка 591913

От прецизират, че става дума за недоспиване при хора над 50 години. И акцентират, че за следващ път се потвърждава връзката сред съня и възобновяване на тялото и мозъка. Макар все по този начин да не е ясно за какво би трябвало да спим точно над шест часа на нощ, с цел да се възползваме от това.

Важно е да се означи, че проучването се е провеждало в интервал от две десетилетия с 8 хиляди участници от Англия. Конкретните данни демонстрират, че хората, които са спали по пет или по-малко часа на нощ, когато са били към 50-годишни са посочили 30 % по-голям риск от развиването на голям брой болести спрямо тези, почивали най-малко седем часа на нощ.
 Снимка 590961

Експертите от University College в Лондон и университета Paris Cité предлагат към седем-осем часа сън на нощ. И дават къси препоръки за това по какъв начин да спим по-добре: повече физическа интензивност денем, без дневни дремки, без кофеин и алкохол преди лягане, и с успокояващи действия като четене или дихателни извършения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР