Насладете се на баланса между професионалния и личния живот във втората най-щастлива страна: Защо трябва да си намерите техническа работа в Копенхаген

...
Дания е щастливо място.
- Авторско право Canva •  Актуализирано: 31/08/2023 - 18:37 ч
Коментари Харесай

Дания е щастливо място. Дания е щастливо място. - Авторско право Canva •  Актуализирано: 31/08/2023 - 18:37 ч

От Илейн Бърк

Дания е щастливо място. Поне това е според класирането на скандинавската нация като втората най-щастлива страна в света.

Предишна информация от Boston Consulting Group и Digital Hub Denmark също посочи, че дигиталните работници в страната са доста щастливи, с респондентите в проучването демонстрират удовлетворението си от културата на работното място и финансовата подкрепа в страната.

„За много международни дигитални таланти Дания е пренебрегвана дестинация“, каза Клаудия Бруйант Ндеге, която ръководи проучването за Boston Consulting Group.< /p>

„Но можем да видим, че дигиталните таланти, които намират пътя си към Дания, всъщност са наистина доволни от професионалния си живот“.

Работната култура в Дания

Работниците в Дания се възползва както от гъвкава работна среда, така и от мрежа за социална сигурност.

Издънката на последната е, че данъците са високи, както и разходите за живот, но това е компромис, който мнозина са доволни да направят стандарта на живот и качеството на предлаганите обществени услуги там.

Повече от канали и задръствания: Ето защо трябва да си намерите техническа работа в Амстердам

Дания има една от , и работна култура, която цени работата- житейски баланс.

Последното установи, че само 1,1 процента от датските работници работят много дълго време и че средният работник прекарва почти 16 часа на ден в свободното време и лични грижи.

The средната работна седмица в Дания е 37 часа с пет седмици платен отпуск на година, а средният годишен доход също е над средния за ОИСР.

Всичко това прави Дания привлекателна за работниците и страната също постигна успех в привличането на големи работодатели.

В продължение на седем поредни години, в Европа за правене на бизнес и подобни на , , и SAP създадоха там центрове за иновации и развитие, заедно с датските родени технологични играчи като Unity Technologies, Zendesk и .

Технологичната екосистема на Копенхаген

Естествено, редица от тези големи компании избраха да създадат магазин в Копенхаген.

Въпреки че е най-населеният град в Дания, столицата е скромна по размер според международните стандарти с градско население от около 1,4 милиона.

Предимството на малкия град е възможността да се свързваш с хора, както лично и професионално.

За света на бизнеса Копенхаген улеснява работата в мрежа с редица пространства за съвместна работа, центрове за стартиращи фирми и индустриални събития.

Очаква се през септември годишният, двудневно събитие за предприемачи, инвеститори и технологични таланти.

Това събитие приветства технологичната индустрия от цяла Скандинавия, докато ноемврийското събира индустрията заедно с академици и изследователи.

Това не е изненада, тогава, че Копенхаген е центърът на стартиращата екосистема на Дания и според , е домакин на около две трети от стартиращите фирми в страната.

Това включва финтех еднорозите Pleo и Lunar, бизнес софтуер player , доставчик на електронно обучение Labster и HR-tech стартираща компания Peakon (която беше придобита от Workday за $700 милиона).

Фокус върху устойчивостта

Като нация Дания държи на устойчивостта сериозно и изисква това от своята бизнес екосистема в натура. Тя беше класирана като най-устойчивата страна в света както през 2021 г., така и през 2022 г., според .

Развиваща се технологична сцена и по-евтина от Лондон: Ето защо трябва да си намерите работа в областта на технологиите в Манчестър

Колоезденето се насърчава като най-добрият начин за придвижване из столицата и е по-вероятно да намерите датчанин, който притежава велосипед, отколкото кола.

Повече от три четвърти от електроенергията в страната идва от и нейното правителство е поставило цели за климата, по-високи от .

За да помогне за постигането на тези амбициозни цели, датското правителство подкрепя технологии като улавяне на въглероден диоксид и , както и тези, които поддържат зелен преход.

< p>Ето защо зелените технологии се очертават като ключов сектор в цялата страна и в иновационния център, какъвто е Копенхаген, фактор, който може да повлияе на днешната работна сила, съзнателна за околната среда.

Демонстриране на лидерството на столицата в това Copenhagen Cleantech Cluster се сля с националния Lean Energy Cluster, за да формира индустриалния консорциум, избран от правителството, за да прокара зеления преход за датските компании и да ги свърже с глобалните иноватори в това пространство.

Дания също има значителен сектор в областта на науките за живота, включително стотици биотехнологични предприятия.

Копенхаген е в центъра на това като място на , клъстер в областта на науките за живота, който обхваща по-голямата му столична зона и се простира в южна Швеция.

Medicon Valley е дом на стотици биотехнологични, медицински и фармацевтични компании, както и редица научни паркове и инкубатори.

Друг процъфтяващ сектор в Дания е финтех, а Копенхаген има богата история във финансовите услуги, което го видя да поеме водеща роля в дигиталната трансформация.

Докато страната се движи към общество без пари в брой, по-широкият район на Копенхаген се превърна в дом на финтех бизнеси, обхващащи сигурност, оптимизация и инвестиционен софтуер.

Партньорско съдържание „Партньорско съдържание“ се използва за описание на съдържание, което съдържа партньорски връзки. Euronews получава компенсация за продуктите и услугите, свързани с тази статия. Това съдържание е създадено от филиали на Euronews и не включва редакционния персонал на Euronews или новинарски журналисти. ДИСТАНЦИОННА РАБОТА РАБОТА УСЛОВИЯ НА ТРУД
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР