Наскоро в столицата на Казахстан президентът Нурслутан Назарбаев откри Международния

...
Наскоро в столицата на Казахстан президентът Нурслутан Назарбаев откри Международния
Коментари Харесай

Азиатската столица, която иска да стане новия финансов център на региона

Наскоро в столицата на Казахстан президентът Нурслутан Назарбаев откри Международния финансов център " Астана " (МФЦА), който дава необятна гама от услуги за регистрирани там компании и физически лица, само че и претендира за финансов хъб от районно и световно значение, свързвайки страните от Централна Азия, Кавказ, Евразийския Икономически съюз, Близкия изток, Западен Китай, Монголия и Европа.

МФЦА е като страна в страната, планиран като сингапурския и дубайския финансов център, които имат за главен език британския, ползват се специфична правна система, имат визови и данъчни облекчения. В МФЦА е открита и борса с задгранични акционери, на която ще се активи на огромни локални рудодобивни, металургични, енергийни и транспортни предприятия. Международният център " Астана " ще развива икономическия и финансов капацитет на столицата и района.

Много структурни промени реализира някогашната комунистическа страна последните 20 години. Тези промени регистрират транс-евразийските благоприятни условия, предоставени от Китай посредством Един път, един пояс и Пътят на коприната, които пресичат страната, само че и нуждата от компенсиране на зависимостта от залежите и на петрол и газ с развиващия се бранш на услугите. Модернизацията и преструктурирането на стопанската система дефинират забележителния растеж на Брутният вътрешен продукт последните 10 години и бързото развиване на страната в устрема ѝ до 2050 година да е в топ 30 на международните стопански системи.

Казахстан си слага цел да развие потенциала на транспортните центрове, да усили финансовото ходатайство и да усъвършенства бизнес климата, с цел да притегли задгранични вложения. Това нямаше да бъде допустимо без подобряването на правосъдната процедура.

Страната, известна със сериозните си проблеми с корупцията и разделянето на управляващите, желае да затвърди имидж на благонадежден бизнес сътрудник и да увеличи доверието на задграничните вложители, по тази причина новият финансов център ще оперира със специфичен юридически режим, учреден на британското право, оповестява Bloomberg. Английското право е желано в договорно право и процедура в доста от финансовите центрове за разрешаване на търговски и потребителски разногласия. Астана ще се подреди до Ню Йорк, Лондон и Хонконг, прилагайки го в новият съд и арбитражен център на (МФЦА), изцяло самостоятелни от правосъдната система на Казахстан. Преимуществата на специфичния юридически режим е, че той е транспарантен и еластичен, с световно разпознаваеми стандарти.

Очаква се тези специфики да насърчат районната търговия посредством увеличение на доверието в администрацията и улеснение на достъпът до правораздаване в целия район. Съдът на (МФЦА) има и капацитет да усъвършенства качеството на правосъдната система и процедура в страната, установявайки работни връзки с националните съдилища и районните юрисдикции, изключително тези с близки търговски връзки с Казахстан. Също по този начин ще направи забележителна инвестиция във висококачествено юридическо обучение и образование в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР