Наскоро в присъствието на държавните глави на КНР и Лаос

...
Наскоро в присъствието на държавните глави на КНР и Лаос
Коментари Харесай

"Китайският експрес" превърна още една мечта в реалност

Наскоро в наличието на държавните глави на КНР и Лаос Си Дзинпин и Тонглун Сисулит, бе пусната в употреба високоскоростната железопътна линия сред двете страни, която е един от знаковите планове за съдействие в границите на самодейността „ Един пояс, веднъж “.

В предишното в рамките на Лаос имаше единствено една железопътна линия с дължина 3,5 километра, която стигаше до Тайланд. Благодарение на новата, която е 1035 км, и чието създаване продължи пет години, пътуването от границата до лаоската столица Виентян ще става за три часа, вместо два дни.

Пускането в употреба на жп линията сред Китай и Лаос играе значимо значение за икономическото и обществено развиване на южноазиатската страна. А по думите на президента Сисулит, ще помогне на Лаос да осъществя своите географски преимущества.



Същевременно, жп линията сред Китай и Лаос ще играе значима роля за поощряване на районното икономическо съдействие и по-конкретно в границите на зоната за свободна търговия Китай-АСЕАН, защото разноските за логистика сред Виентян и китайския град Кунмин ще бъдат понижени с 40-50% от сегашните. По този метод линията основава следващия добър образец за обвързване на китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “ със тактиките за развиване на други страните в нея сходно на Пирейското пристанище, високоскоростните жп линии сред Китай и Тайланд, Унгария и Сърбия, и в Индонезия.

За осемте години от съществуването на „ Един пояс, веднъж “, Китай е подписал повече от 200 документа за съдействие за взаимно създаване на самодейността със 142 страни и 32 интернационалните организации, придържайки се към високи стандарти и правилата на резистентност и основаване на богатства на хората.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР