„Наскоро трима младежи нахълтаха в будката на банкомата на Гран

...
„Наскоро трима младежи нахълтаха в будката на банкомата на Гран
Коментари Харесай

Испания ще вкарва в Наказателния кодекс омразата срещу бедните

„ Наскоро трима младежи нахълтаха в будката на банкомата на Гран Виа (централна улица в Мадрид – б.р.), където дремя. Откраднаха торбата с нещата ми. Оня ден едни пияни ми взеха парите и, смеейки се, ме удариха няколко пъти. Случвало се е неведнъж. Често крещят: „ Виж се какъв брой си замърсен, л..но!”

Това споделя с прекъсвания 53-годишният аржентинец Раул, търпял доста пъти унижения и набези, тъй като спи на улицата. Неговата история е сходна на историите на неколцина други бездомници, подслоняващи се на Пласа Майор в Мадрид.

Те вършат явен обстоятелството, че въобще не е изолиран казус неотдавнащният случай в Бенидорм (испански град на Средиземно море в самостоятелната област Валенсия – б.р.), когато група англичани заплатиха 100 евро на безприютен поляк, с цел да се „ повеселят” като татуират на челото му името на един от тяхната компания.

Според Фондация Раис, която развива действия срещу общественото изключване, един от всеки трима, заставен да живее на улицата, е бил обект на офанзиви или унижения. Философката и писателка Адела Кортина, която от дълго време се занимава с казуса, е стартирала и термин за това – апорофобия, т.е. ненавист към бедния.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР