Наскоро станах свидетел на много неприятен инцидент, който дълбоко ме

...
Наскоро станах свидетел на много неприятен инцидент, който дълбоко ме
Коментари Харесай

Сърцето ми се сви от мъка, когато видях как възрастната ми съседка умоляваше да й дадат хляб на версия

Наскоро станах очевидец на доста противен случай, който надълбоко ме потресе. Живея в съседство с стара жена. Леля Мима е приятна, приветлива, добра, дружелюбна. Съвсем не наподобява на мрачните баби, които седят на пейките пред входа и по през целия ден разискват злословия. За страдание старицата е самотна, тъй като синът й от дълго време живее в чужбина. От съседите знаех, че понякога изпраща пари на остарялата си майка. Преди няколко дни с приятелката ми пазарувахме в кварталния магазин, където станах очевидец на отвратителна сцена.

Възрастната ми съседка стоеше с разтреперани ръце пред продавача и разплакана го умоляваше да й даде самун на версия. Чух я да дава обещание, че ще си заплати дълга, незабавно щом вземе пенсията. Вместо да прояви съчувствие, мъжът жестоко отхвърли и я изгони от магазина. Преди да тръшне вратата зад тила й, продавачът сподели, че е по-добре да потърси помощ от сина си, а не да проси от непознати хора. Господи! Останах безгласен от нечовешката завист, която се изля пред очите ми. Старицата не искаше алкохол или цигари, а самун!

Разбира се, не си спестих мнението и ясно заявих на грубиянина какво мисля за него. По-късно заведох вуйна Мима в различен магазин и й купих всичко, от което имаше потребност. Трогната от жеста, тя ми описа, че от доста време синът й не се сещал за нея. Не я търси, не се обажда, не й изпраща пари.

Този месец съседката си взела медикаменти, платила повече ток и вода, и пенсията й свършила. Ще ви спестя другите несгоди на вуйна Мима. Пиша ви всичко това, с цел да ви помоля да не си затваряте очите пред болката на старите хора. Ако видите уединен, възрастен човек, купете му самун. За вас е нищо, само че за тях е доста.


Инфо: lichna

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР