Наскоро стана ясно къде и кога концернът „Туполев” възнамерява да

...
Наскоро стана ясно къде и кога концернът „Туполев” възнамерява да
Коментари Харесай

Новото руско военно бижу

Наскоро стана ясно къде и по кое време концернът „ Туполев” има намерение да показа най-новия съветски стратегически бомбардировач – ПАК ДА. Това ще стане през 2022 година Основното преимущество на машината е, че тя ще употребява технологията „ стелт”. Така самолетът ще се яви директен съперник на американския стратегически незабележим бомбардировач B-2 Spirit. Новата съветска машина ще размени всички употребявани все още самолети Ту-95МС, Ту-22М3 и Ту-160.

Буквално преди дни конструкторите са приключили външният дизайн на ПАК ДА. Самолетът ще употребява технологията „ летящо крило”. Това значи, че машината няма да разполага със общоприетата опашка. По-рано се предполагаше, че бомбардировачът ще може да лети със свръхзвукова скорост, само че по редица аргументи конструкторите са се отказали от тази екстра.

Изпитанията на новата машина ще стартират в най-скоро време. Прогнозите са първият действителен полет бъде не по-рано от 2025 година, а серийното произвеждане на бомбардировачът ще започва през 2028 година Важно е да се означи, че машината ще може да бъде позиционирана на всички съветски военни летища без да се постанова построяването на спомагателна инфраструктура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР