Наскоро пловдивските активисти на Костадин Костадинов се похвалиха, че Възраждане“

...
Наскоро пловдивските активисти на Костадин Костадинов се похвалиха, че Възраждане“
Коментари Харесай

Ще влезе ли съветник от „Възраждане“ в зандана заради афери с данъци?

Наскоро пловдивските деятели на Костадин Костадинов се похвалиха, че „ Възраждане “ е направила следващия пробив в Общинския съвет. Симеон Петров е определен за ръководител на Комисията по публичен ред, допълват от партията.

 

Едва ли обаче за някого е изненада, че възторжената обява в обществената мрежа Facebook, пропуща да посочи какъв тъкмо е опитът на господина по тематиката. Истината е, че в града той е по-известен като неуспешен търговец на торти и банички.

 

За грозящата го опасност от арест и покачване на обвинявания поради афери с налози, надали може да чакаме информация от негови приятели. Поне до момента в който прокуратурата не си свърши работа. Запознати обаче разкриват, че следствието против Симеон Петров е в напреднала фаза и следва покачване на обвиняване поради съмнителните дейности на компаниите му. Иначе по време на предизборната акция възрожденецът се представяше като гневен герой против корупцията, обещавайки да спре мигновено кражбите в община Пловдив.

Преди да стане общински консултант, представящият се като специалист по фармация Симеон Петров се препитава като притежател на пекарна. Баничките и курабиите, които продава от името на компанията си „ Масив МВ 18 “, по този начин и не са оценени уместно от съседите му в кв. „ Тракия “. Баничарницата последователно стартира да натрупа загуби, а при инспекция на Национална агенция за приходите са открити нередности при отчитане на оборота и заплащането на Данък добавена стойност. В опит да се избави от отговорност, копейкаджията се самозаличава като шеф на баничарницата. Така компанията му „ Масив МВ 18 “ остава без ръководство, което си е юридически парадокс.

 

Друг е въпросът, дали сходна врътка ще му помогне. Ревизията, коя-то му вършат данъчните, потвърждава, че голяма част от финансовите афери са осъществени, до момента в който той е шеф. Запознати издават, че баничарницата на общинаря „ не запомнила “ да заплати близо 40 000 лв. Данък добавена стойност След като задължението е открито от Национална агенция за приходите преди няколко месеца, документите са изпратени и на прокуратурата.

 

Данъчните ревизират Симеон Петров и като физическо лице. Направената му проверка открива, че през последните години е пропуснал да заплати над15 000 лева и още през 2020 година е наказан от Национална агенция за приходите. Отделно от това частен правосъден реализатор го търси и поради невърнат заем на банка от близо17 000 лв..

 

След като компанията на общинаря Петров „ Масив МВ 18 “ е застрашена от банкрут, той опитва да продава банички с друга компания. Вторият му опит също няма триумф и новото сдружение небрежно натрупва още хиляди левове неплатени налози. Общинарят от Възраждане “ е търсен от притежателя на помещението, където е била пекарната. Оказва се, че откакто е изритан за неплатени наеми, от там се „ изпарил “ оставен му за  ползване безценен ледник.

 

За похлупак, притежателят открива, че е запушена и тоалетната и би трябвало да се викат майстори, с цел да отстранят казуса. След отхвърли на Петров да поеме сметката за отпушване на канала и да заплати изчезналия ледник, притежателят завежда дело и го печели. Е, не е ясно дали и досега си е взел парите…

 

Колкото и неуместно да звучи, пловдивският общинар Симеон Петров надалеч не е единственият кадър на „ Възраждане “, заплетен в данъчни афери. Организационният секретар на партията Николай Дренчев също има годишен табиет да не се разплаща с хазната. Към днешна дата компаниите на Дренчев дължат над 400 000 лв. невнесено Данък добавена стойност към бюджета. А за общински консултант в София партията набута човек, избягал от пандиза в Шри Ланка!

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Симеон Петров Костадин Костадинов Костя Копейкин Пловдив общински съветник данъчни измами данъчни афери
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР