Наскоро навлязлата в България европейска платформа за съвместно инвестиране в

...
Наскоро навлязлата в България европейска платформа за съвместно инвестиране в
Коментари Харесай

Платформата за рискови инвестиции SeedBlink придоби Symbid

Наскоро навлязлата в България европейска платформа за взаимно вложение в софтуерни стартъпи SeedBlink разгласи, че е приключила придобиването на Symbid, една от първите в света капиталови платформи за групово финансиране. Сделката има за цел да форсира покритието на SeedBlink като паневропейски състезател, разширявайки географския ѝ обсег в Централна и Източна Европа и Бенелюкс, както и задачата ѝ да консолидира и построи инфраструктурата за финансово вложение за европейски софтуерни компании във всички стадии на развиване.

С допълнението на Symbid платформите са съдействали с над 110 млн. евро вложения в 250 започващи предприятия, като общата им мрежа включва 62 000 самостоятелни вложители.

Придобиването доста уголемява кръга от вложители на SeedBlink, като усилва общността от лица с високо материално положение и включва професионалната мрежа от сътрудници за финансиране, с които Symbid към този момент е обвързвана, в това число банки, фондове за рисков капитал и ангели вложители.

Symbid е учредена през 2011 година от екип холандски бизнесмени като една от първите капиталови платформи за групово финансиране в света и от този момент е построила общественост от 50 000 вложители в започващи предприятия, най-вече от Бенелюкс. През първите 10 години от активността си Symbid е улеснила вложения на обща стойност 35 млн. евро за повече от 180 започващи предприятия с капитал и конвертируеми облигации, 67 от които са от софтуерния бранш.

„ И двете компании са си основали име в обезпечаването на достъп на частни вложители до подбрани стартъп благоприятни условия в Европа, тъй че това е натурален ход част от европейската консолидационна игра. Иновациите са мотор на новата стопанска система и обединяването на SeedBlink и Symbid ще подкрепи диверсификацията на портфейла и капиталовата инфраструктура, като сплоти преимуществата на Изтока и Запада. Бенелюкс е в полезрението на всички, защото остава мощен софтуерен район в Европа с помощта на съществуването на най-хубавите софтуерни градове, страни с благоприятни условия, мощно държавно наличие и добре обвързвана и образована работна мощ “, разяснява Йонут Патрахау, ръководещ шеф и корпоративно развиване в SeedBlink.

„ Вярваме, че Европа се нуждае от повече софтуерни нововъведения, с цел да стане по-конкурентоспособна на международната сцена. Смелите създатели би трябвало да бъдат финансирани с задоволителен капитал, с цел да подхранват тези упоритости, а физическите лица се нуждаят от професионален и структуриран достъп до тези рискови благоприятни условия. Обединените сили ще ни оказват помощ да водим предприемаческата екосистема, като предложим неповторима инфраструктура за цифрово финансиране, второстепенен пазар и бърза мрежа от професионални вложители, които влагат взаимно с физически лица в цяла Европа “, съобщи създателят на Symbid Робин Слакхорст.

В бъдеще екипът на Symbid ще продължи да управлява капиталовите старания в Бенелюкс. Инвеститорите на Symbid ще се възползват от нови благоприятни условия и ще получат достъп до паневропейски капиталови благоприятни условия посредством по-голямо покритие и запаси.

SeedBlink е профилирана платформа за рискови вложения в региона на технологиите, която дава опция на самостоятелните вложители да финансират европейски софтуерни стартъпи от най-голям клас, дружно с одобрени институционални вложители.

Стартиралата при започване на 2020 година платформа към този момент е мобилизирала над 75 млн. евро в стартъп вложения, привлякла е над 12 000 самостоятелни вложители от 60 страни и има портфолио от 62 финансирани европейски компании. Сделките, в които потребителите на SeedBlink са взели участие като съинвеститори, включват Dronamics, FlowX, Hunch и Druid. За по- малко от 3 години вложителите към този момент са записали ликвидни събития с възвръщаемост на вложенията от 2.5 до 4.75 пъти, посредством неотдавна стартиралия второстепенен пазар.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР