Наскоро набралата популярност на т.н. дизайнерски кучета, котки, микро-прасета и

...
Наскоро набралата популярност на т.н. дизайнерски кучета, котки, микро-прасета и
Коментари Харесай

Ето защо някои хора обожават животните, а на други не им пука

Наскоро набралата известност на тъй наречените дизайнерски кучета, котки, микро-прасета и други домашни любимци, може би навежда на мисълта, че развъждането на домакински любим не е доста повече от мода. И в действителност, постоянно се приема, че домашните са просто светиня от работните животни, които са били употребявани в предишното.

Във Великобритания например около половината от семействата имат някакъв домакински любим. Това прави към 10 милиона котки и към 10 милиона кучета. Отглеждането им коства пари и време, а в нашата ера те не извършват работна функционалност, както във предишното.

Защо тогава някои от нас са луди по животните, а на други не им пука?

Отговорът ни води преди десетки хиляди години, когато хората са почнали да гледат животни. Някои индивиди, без значение от възпитанието и средата си, просто са предразположени да търсят компанията на животни. Според учени причината евентуално се крие в гените. Според тях, същите гени, които са предиздвикали хората да стартират да отглеждат и развъждат животни преди хиляди години са виновни за тяхната пристрастеност по домашните любимци през днешния ден.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР