Наскоро мои приятели, които стоят встрани от политическия живот, може

...
Наскоро мои приятели, които стоят встрани от политическия живот, може
Коментари Харесай

Ако няма промяна? Отново излизаме на площада!

Наскоро мои другари, които стоят настрана от политическия живот, може би и по тази причина са по-щастливи от мен, ме питат: " И в този момент какво? Кой ще ръководи? "  И тъй като не знам, споделям: " Ми, не знам, в случай че не се схванат всички против Бойко, отиваме отново на избори през лятото ". Отсреща ми се възкликва: " Е, това е дивотия. Нали отново ще са същите! ". 

На прибиране към у дома се замислих, че съм дал отговор изцяло неправилно. По-правилно бе да обясня на хората, че в случай че обещанията за смяна не се случат в действителност, още веднъж би трябвало да отидем на площадите. И още веднъж да се опитаме да си извоюваме смяна. А тези " същите ", които не изпълнят обещанията си за смяна, да им бъде търсена отговорност.

Тоест докато политиците си вършат тънки сметки какъв брой ще " изкарат " на предварителни избори, жителите да си създадат сметката по какъв начин да задължат същите тези политици да изпълнят настояванията им - по-прозрачно ръководство, повишение на приходите, господство на закона, съблюдаване на разпоредбите. Изобщо няколко хрумвания по-нормална страна, в която да живееш, да работиш и да се развиваш, без да ти вършат изключително впечатление боричканията " за кокала ", медийните интриги, подмолните игри. И да не ти пречат на здравето и щастието. Изобщо, да не ти взимат от въздуха!

Така че до момента в който не си извоюваме всичко това, което към днешна дата звучи като химера - митинги до дупка...

За обезверените и за тези, на които им липсва тази протестна сила, при цялото ми почитание: Наивници сте! Да не би да сте мислили, че ще е толкоз елементарно да се отървем от Борисов, Доган, Пеевски, алените милионери, предприемачите от престъпния преход и всичките им икономически, прокурорски и медийни кръгове. А и техните аватари в службите. 

Вижда се по какъв начин са се окопали, пуснали са корени и изсмукват целия запас - от бюджета, от еврофондовете, а когато " програмният интервал " и " финансовата година " са към края си, безскрупулно посягат към непознати бизнеси. Тъпчат в чекмеджета, в задгранични сметки, в офшорки, само че като им запари под подметките, пушек да ги няма - към по-далечна или по-близка дестинация, или непосредствено към забравата.

Нека не се лъжем, това е дълга борба. Не става изведнъж. Може да се наложи години наред да сме по площадите. И в новите избори няма нищо ужасно. Демокрацията изисква време и старания, за да бъдем в последна сметка по-свободно, по-образовано и сериозно мислещо общество. 

Затова ще се явяваме на този либерален тест, до момента в който ние, а и тези " същите политици ", не се научат що е то народна власт и естествена страна. Ако не се научат, отново ще се наложи да ги изгоним. И да дойдат идващите, само че към този момент с едно на разум.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР