Наскоро купилият социалната мрежа Twitter за $44 милиарда Илън Мъск

...
Наскоро купилият социалната мрежа Twitter за $44 милиарда Илън Мъск
Коментари Харесай

Илън Мъск съобщи, че почти всички рекламодатели на Twitter са се завърнали и компанията скоро ще излезе на печалба

Наскоро купилият обществената мрежа Twitter за $44 милиарда Илън Мъск съобщи, че откакто през месец февруари тази година я е избавил от фалит  до края на 2023 година тази компания би трябвало да излезе на облага. А в този момент, в ново изявление пред медиите милиардерът съобщи, че още през второто тримесечие Twitter ще стартира да работи без загуби, тъй като съвсем всички рекламодатели са се завърнали в тази обществена мрежа.

Когато предходната есен след договорката с Twitter се наблюдаваше всеобщо овакантяване на рекламодатели, Илън Мъск изясни наклонността с цикличния темперамент на рекламния пазар и политическата природа на сходни феномени. В изявление за BBC тази седмица той удостовери, че по-голямата част от рекламодателите към този момент са се върнали в Twitter. Подобно на други ограничения, подхванати от управлението, това е довело компанията до оперативна доходност при започване на второто тримесечие. Тоест, компанията към този момент е работи без загуба, само че към момента и без облага.

В същото време Мъск напомни, че броят на чиновниците на Twitter в този момент е към 1500 души, до момента в който преди договорката той е надхвърлял 7000. Спестените разноски за личен състав също са помогнали на Twitter да се приближи до границата на доходност.

Да напомним, че откакто Twitter излезе на облага Илън Мъск има намерение да назначи различен основен изпълнителен шеф на компанията, а самият той да стартира да отделя повече внимание на Tesla, SpaceX, Starlink и на другите свои планове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР