Наскоро имахме случай за натиск върху бизнес. Бизнес, който е

...
Наскоро имахме случай за натиск върху бизнес. Бизнес, който е
Коментари Харесай

Министър Богданов: Ако не се справим с реформата в съдебната система, ще видим бизнеси да се оттеглят от България

Наскоро имахме случай за напън върху бизнес. Бизнес, който е бил репресиран – случай с производител на протеинови барчета, който беше шумно нападнат от регулатори. Сезирахме се и предприехме ограничения. Това съобщи, министър на стопанската система и промишлеността, в ефира на Нова.

„ Ние като институция не можем да се месим в съда и прокуратурата.  Въпросът е по какъв начин проблемите на България могат да се разрешат, а точно – посредством задълбочена промяна ”, счита той.

„ Защо България е за следващ път пета в листата за нарушение на интелектуалната благосъстоятелност? След като законите са признати, имаме ясни механизми, имаме образование на специалисти, само че нямаме дейно следствие. Все още не можем да се оправим с промяната в правосъдната система и в прокуратурата. Ако не го създадем в незабавен порядък, ще забележим бизнеси да се отдръпват от България. Решението не е да се заплащат рушвети ”, безапелационен е Богданов.

По думите му идната ротация не е мотив за предприемане на стъпки, които от дълго време е трябвало да се създадат. „ Ако не го създадем, резултатите ще са посредствени в бъдеще. Няма по какъв начин другояче да станем бяла страна. ”

„ Трябва да мислим по какъв начин страната да се развива в вярна посока, без значение кой е на първи или втори ред. Ние в МИИ обявихме партньорство с Антикорупционния фонд, с цел да стигнем до действителни решения и да се задават повече въпроси ”, сподели още министърът.

„ Заплатите са три пъти повече от инфлацията като растеж. Но има дисбаланс в другите региони в България. Трябва да поставяме повече старания да развиваме регионите, които да „ догонват ” другите, като да вземем за пример тези в Северозападна България ”, добави той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР