Наскоро една приятелка ми разказа за един интересен трик! Докато

...
Наскоро една приятелка ми разказа за един интересен трик! Докато
Коментари Харесай

Този трик с лук ще ви изненада! И още полезни негови свойства!

Наскоро една другарка ми описа за един забавен трик! Докато варила пилешките гърди за празничната салата, добавила във водата нарязан на четвъртинки червен лук, дружно с обвивката. Месото придобило прелестен розов нюанс! Повтаряла опита, а резултатът постоянно се получавал празник за очите.

Лучените люспи за чорба са супер съставна част! Те ще придадат на бульона богат цвят и изумителен мирис, а в случай че добавите и гъби към супата… Препоръчваме ви да опитате.

Това, което ще научите за лука, може да ви изненада, само че несъмнено ще ви допадне! Представяме ви малко познатите свойства на този потребен артикул.

Свойства на лука

Лукът изцяло отстранява въглеродните отлагания по тенджери, тигани и грилове! За да се отървете от мръсотията, натрийте съдовете с прясно нарязан лук. След това измийте съдовете добре с вода и препарат. Лученият сок отлично обезврежда миризмата на изгоряло и почиства повърхността!

За да съхраните половината нарязан лук, тъй че да не изсъхне, както постоянно се случва, го поставете в паница със сол.

Лученият сок може да отстрани петната от пот по облеклата! Нанесете сока върху петната, оставете облеклата за малко, по-късно изперете, както нормално. Ще бъдете прелестно сюрпризирани, че пожълтелите петна ще изчезнат!

Лукът е мощно средство против комари, мравки и други инсекти. Изсипете вода в купа, прибавете лук, нарязан на пръстени. Насекомите ще стоят надалеч от това място!

Лукът ще ви помогне да се справите с мръсотията по обувките. Избършете с лук подметката, плата и кожата на обувките.

Благодарение на своите антибактериални свойства, лукът ще ви помогне при ухапвания от инсекти и ще отстрани дразненето при инфектиране на кожата.

Отварата от лучените люспи облекчава болката в гърлото, понижава отока. Можете да я пиете с мед, който също е прелестно болкоуспокояващо средство!

Лечебните свойства на лука не могат да се отрекат! От лучена каша можете да си извършите маска за мазна кожа: лученият сок работи на мастните жлези, изсушава кожата и лекува възпалението.

Вижте още: Почистете фурната до искра с изпитан и ефикасен способ

Много добър резултат има отварата от лучени люспи върху скалпа: облекчава пърхота, придава на косата размер и ускорява растежа ѝ. Препоръчително е да изплакнете косата с запарка след нанасянето на елементарен шампоан!

Ако изсушите дребни части лук, можете да ги добавяте като натурален мирис на несладките ви печива! Парче лук, добавено към брашното, придава вкусен мирис на домашно подготвен самун и печивата ви ще станат още по-вкусни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР