Наскоро Държавният департамент на Съединените щати разреши продажбите на оръжие

...
Наскоро Държавният департамент на Съединените щати разреши продажбите на оръжие
Коментари Харесай

Китай ще наложи санкции на американските компании, които продават оръжия на Тайван

Наскоро Държавният департамент на Съединените щати позволи продажбите на оръжие на Тайван. По тази причина на постоянната си конференция в понеделник представителят на китайското Външно министерство Джао Лидзиен съобщи, че Китай е решил да предприеме нужните ограничения, с цел да отбрани своите ползи, и да наложи наказания на американските компании, както и на лица, които вземат участие в продажбата на оръжия на Тайван.

Отделът за съдействие в областта на сигурността към Отбранителното министерство на Съединени американски щати съобщи, че Държавният департамент към този момент е разрешил продажбата на оръжие на Тайван на обща стойност 1,8 милиарда щатски $.  

Джао Лидзиен сподели, че решението на Съединени американски щати съществено нарушава правилото за „ обединен Китай “ и трите взаимни официални съобщения сред Китай и Съединени американски щати, както и суверенитета и ползите в областта на сигурността. Пекин е твърдо срещу и насочва съществени рецензии по отношение на това, оповестява Радио Китай.

„ Китай още веднъж приканва Съединени американски щати да съблюдават правилото за „ обединен Китай “ и трите взаимни официални съобщения, да спрат да продават оръжие на Тайван и всевъзможни военни контакти с острова. Китай ще продължи да подхваща нужните ограничения в отбрана на своя суверенитет и сигурност”, сподели представителят.

Съединени американски щати и Тайван разгневиха Китай при започване на месеца, тъй като проведоха двудневна конференция, с цел да обсъдят настояванията на острова за доставки на американска военна техника. Китай обаче счита Тайван за своя отцепническа провинция и декларира, че ще стартира война, в случай че тя прогласи самостоятелност. И колкото по-тесни стават връзките сред Вашингтон и Тайпе, толкоз по-често повтарят тази опасност медиите в Китай.

На видеоклип, излъчен от армията на КНР, един хор, също като в Съветския съюз преди 1941 година, запява: "Избухне ли на следващия ден война... ". Потокът от сходни излъчвания онлайн е съпроводен с фрагменти, показващи пускове на балистични ракети и мощни детонации. Американски коментатори се тревожат, че на фона на внезапно влошените връзки сред Китай и Съединени американски щати сходна агитация може да ускори риска от непреднамерени конфликти.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР