Насилието и убийствата, извършени от руските войски по пътя към

...
Насилието и убийствата, извършени от руските войски по пътя към
Коментари Харесай

Асошиейтед прес: Насилието и убийствата - стратегическа обмислена бруталност на Русия

Насилието и убийствата, осъществени от съветските войски по пътя към Киев при започване на широкомащабната инвазия на Русия в Украйна, са „ стратегическа и проведена грубост, а не дело на обособени бойци “. Това се споделя във филм, взаимен план на Асошиейтед прес и програмата Frontline на телевизионния канал PBS, който излезе на 25 октомври, написа „ Гордон “.

Според данни от следствието, предоставени от Royal Combined Arms Institute - основан в Лондон мозъчен концерн, който е изучавал копия от военните проекти на Русия, на военните елементи, движещи се към Киев, е било подредено да блокират и унищожат всяка „ националистическа опозиция “. Войниците са употребявали описи, формирани от съветското разузнаване и са направили обиски на квартали, с цел да „ разпознават и обезвреждат всеки, който може да съставлява опасност “. Заповедите са написани от съветския пълководец Александър Чайка.

Както се оповестява в публикацията, съветските военни са изпълнявали заповеди с " надменно неуважение към законите на войната ". Свидетели и оживели в Буч, Озери, Бабинци и Здвиживка, Киевска област, споделят пред проверяващите, че съветски бойци са измъчвали и убивали хора при най-малкото съмнение, че може да оказват помощ на украински военни. Издевателството върху почтени хора е станала изключително грубо след нанесени точни удари от ВСЕ по съветските позиции.

В прихванати телефонни диалози, които са стигнали до проверяващите публицисти в Асошиейтед прес, съветски бойци казвали на околните си, че имат заповед: „ Убийте всички, които са опасност “. Според тях даже помръдването на  пердето на прозореца, подозрителен знак или възможен стрелец са ставали причина жилищни блокове да бъдат обстрелвани със смъртоносни оръжия.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР