Насилие над здравия разум и елементарния морал е да представяш

...
Насилие над здравия разум и елементарния морал е да представяш
Коментари Харесай

Илиян Василев: ТОЛ-система е проект, за да бъде компенсиран Пеевски за ”Лафка”

”Насилие над здравия разсъдък и обикновения морал е да представяш ТОЛ-системата като нечувана промяна. Оценката на това - какво тя фактически съставлява, може да се направи единствено въз основата на съпоставяне с други вероятни решения, тъй като интернационалният трафик, който разрушавал пътищата, нямаше проблем на граница да бъде обложен с по-висока пътна такста. Без никакви спомагателни разноски. Простите решения постоянно са за предпочитане ”.
Това разяснява някогашният дипломат на България в Русия и политически анализатор Илиян Василев.

Според него второто нещо, което е можело да се направи, е " да се вдигне акциза на горивата и тогава щеше да бъде максимано заслужено, тъй като хем щяхме да натиснем надолу свръхприходите на търговците на горива и на Нефтохим. Повече караш, повече плащаш ".

" Трето, настана цялостна каша с пътищата на общини и обитаеми места, които са и част от републиканската пътна мрежа. И какво стана в София - няма да бъде нужна винетка, а в другите ще би трябвало, единствено с цел да стигнат от дребното обитаемо място. до община или регионален град. За едни български жители има едно право, за други друго ", възмущава се Василев от управническите решения на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

И това е нерешим проблем в този формат. Сигурен съм че ще падне в съда, в случай че бъде сезиран., безапелационен е той.

Според Илиян Василев истината е, че ТОЛ-система е умишлено умислен план за ориентиране на едни големи средства към съответни компании, а не почтена и нужна промяна. " Там няма конкуренция - определена е една компания с връзки към Пеевски, с цел да го компенсират за " Лафка ", коментира той.

" На всичко от горната страна се получи още по-зле, тъй като личните разноски на администрирането на ТОЛ-системата са големи - над 100 милиона лв. всяка година. И като сметнете чистите изгоди в предходното положение, с нарастване на винетките на тежкотоварни и сегашната, виждате каква безсмислица е сегашната система ", проучва Илиян Василев.

Той е безапелационен, че всички парламентарно показани партии (включително и ръководещите от ГЕРБ и Движение за права и свободи, прикрити зад " смокиновото листо " Оперативна програма /НФСБ,ВМРО и АТАКА/ - бел. р.) " ще сънуват тези милиарди в доходи ".

Преди да постъпят в хазната, събраните средства ще преминат през административни разноски и разподи по оператор и прочие " поточета ", безапелационен е дипломатът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР