Насилие, жестоки условия за живот и липса на адекватна професионална

...
Насилие, жестоки условия за живот и липса на адекватна професионална
Коментари Харесай

„Последна спирка НенужниТЕ“ в „Темата на NOVA“

Насилие, жестоки условия за живот и липса на съответна професионална грижа. Това установяват европейски специалисти след посещаване на част от домовете за психологично заболели и умствено изостанали у нас. Заключенията им са включени в прелиминарен отчет за положението на част от българските психиатрии, който нанася сериозен удар върху репутацията на страната ни. Същинският отчет ще бъде оповестен през март идната година.

Екип на NOVA е първият, който съумя да влезе в три от домовете, поради които България е порицана. Тази седмица в „ Темата на NOVA” създателят Глория Николова и операторът Димитър Василев описват по какъв начин живеят жителите им и какво възмути Европа. Държавата ги назовава „ консуматори “, а отвън домовете малко хора знаят, че те съществуват.

Освен битовите проблеми, неналичието на съответна професионална грижа и занимания, които да осмислят съществуването, се трансформират в истински проблем за тези хора. Персоналът е непълен и съвсем постоянно в пенсионна възраст.

Има ли предпочитание страната ни да поправи проблемите или „ потребителите” на обществените услуги, както ги назовават нормално, ще продължат да бъдат безгласна писмен знак в периферията на обществото ни?

Гледайте „ Последна спирка "НенужниТЕ " “ в „ Темата на NOVA “ на 5-и декември, незабавно след централната емисия вести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР