Нашумелият нападател на РБ (Лайпциг) Тимо Вернер няма да пътува

...
Нашумелият нападател на РБ (Лайпциг) Тимо Вернер няма да пътува
Коментари Харесай

Голаджията на Лайпциг се уплаши от шума и в Дортмунд

Нашумелият нападател на Република България (Лайпциг) Тимо Вернер няма да пътува за Дортмунд за утрешното дерби против Борусия в Бундеслигата. Според Kicker това е за немският национал да бъде защитен от упования огромен звук на “Сигнал Идуна Парк”.

Стадионът се гордее със своята “Жълта стена” - бранш с 24 454 фанатизирани ентусиасти. По време на дуелите там е регистриран тон от 130 децибела - единствено с два по-малко от равнището на звук, което подвигнаха ултрасите на Бещикташ по време на конфликта с Лайпциг в Шампионската лига на 26 септември. Тогава Вернер не устоя на това и беше сменен наложително още преди почивката. На нападателя не му помогнаха даже тапите за уши.

После Вернер беше пощаден и от националния селекционер Йоахим Льов и не беше викнат за квалификациите на Бундестима, с цел да може да се възвърне изцяло от напрежението.

От медицинския щаб на Разенбалшпорт настояват, че нагледно казано избрани мускули на играча са блокирали, което е довело до усложнения с дишането.

Преди мача в събота Борусия е водач в класирането, а Република България е на четвърта позиция. Бундеслига 8 кръг, събота 14 октомври  Борусия (Дортмунд) 19:30предстои  Република България (Лайпциг)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР