Нашият земеделски сектор е един от най-засегнатите от войната в

...
Нашият земеделски сектор е един от най-засегнатите от войната в
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Забавянето на помощта за земеделците ги поставя в неравностойна ситуация

„ Нашият аграрни бранш е един от най-засегнатите от войната в Украйна. Служебният кабинет направи много съществени забавяния при изплащането на обезщетенията за земеделците, а за тях всяко едно закъснение е съдбовно и ги слага в неравностойна обстановка. Аз не разбирам за какво, при гласуван бюджет, тези средства не се изплащат. Отговор на този въпрос по този начин и не получихме. ”

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Иванов в ефира на NOVA News.

Той посочи, че по времето на неговото ръководство на Министерството на земеделието, помощта се е изплащала в точния момент.

„ Службите се нуждаят от реформиране, само че е извънредно рисково измененията да се вършат интуито персоне, тъй като, с цел да работи една работа, чиновниците би трябвало да имат сигурност, предвидимост, успокоение в работата, което сега не е налице ”, разяснява Иванов.

Той напомни, че смисълът на законодателните промени във връзка с службите, признати през 2016 година консенсусно от всички партии, е бил да не може една или друга политическа мощ да ги овладее.

„ Заявките, които се дават сега, без някаква друга обосновка, приказват точно в тази посока ”, уточни социалистът.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР