Нашият Григор Димитров започна участието си на тазгодишното Открито първенство

...
Нашият Григор Димитров започна участието си на тазгодишното Открито първенство
Коментари Харесай

Походът на Гришо на US Open тръгна успешно с бой над анонимник под №542 в ATP

Нашият Григор Димитров стартира присъединяване си на тазгодишното Открито състезание на Съединени американски щати с безапелационна победа над международния №542 Сам Рифис в 3 сета - 6:1, 7:6 (3), 6:3. Участващият с „ уайлд кард “ представител на домакините опита да затрудни първата ни ракета и бе единствено на гейм от спечелването на втория сет, само че все пак международният №18 не позволи сензация и се класира без проблеми за идната фаза.

Там Димитров ще се изправи против Алексей Попирин или Раду Албот.

Българинът бе доста по-ефективен на сервис, като записа 14 аса против единствено един на Рифис, като също така направи по-малко двойни неточности (5-8). Световният №18 записва повече уинъри (42-17) и по-малко непревдизвикани неточности (28-43), като в това време можеше да се похвали с 90% извоювани на първи сервис точки (43/48). Димитров осъществя четири от десетте си точки за пробив (40%), до момента в който Рифис оползотвори единствения брейкпойнт, до който съумя да доближи.

Първи сет:

Първата точка в мача пристигна след ас на Димитров, след което българинът елементарно усили преднината си на 40-0. Българинът си разреши леко разпределяне и позволи първата двойна неточност в мача, само че все пак завоюва безапелационно подаването си и излезе напред в резултата.

В началото на втория гейм сервисът на Рифис затрудни първата ни ракета и американецът поведе с 30-0. Впоследствие обаче 22-годишният представител на домакините позволи две следващи непредизвикани неточности, които помогнаха на Димитров да реализира поврат и да осъществя първия пробив в мача.

Световният №18 продължи да демонстрира съмнения на първи сервис и позволи нова двойна неточност, само че компенсира с няколко доста добре построени офанзиви и затвърди брейка, като по този метод усили преднината си на 3-0.

Рифис откри, че офанзивите от главната линия няма да му бъдат задоволителни и опита да изненада Димитров с няколко излизания на мрежата. Това, комбинирано с няколко непредизвикани неточности на българина, оказа помощ на колежанския първенец да прекъсне серията на 15-ия в схемата и да понижи изоставането си.

Окрилен от сполучливия за него четвърти гейм, Рифис опита да сложи Димитров напрегнат и да върне пробива. Българинът обаче реагира по допустимо най-хубавия метод и охлади ентусиазма на съперника си с гейм на нула за 4-1.

След втората отмора в сета Димитров предприе по-дефанзивен метод и тази тактичност се оказа сполучлива. Рифис направи няколко неточности, а при офанзивите си българинът употребява по доста добър метод опразнените пространства в корта. В последното разиграване американецът пласира сложна къса топка, само че международният №18 съумя да доближи до нея и да пласира грациозен минаващ удар, който не остави шансове на съперника му.

Сервисът на Димитров затрудни съществено Рифис в седмия гейм и българинът стигна до два следващи сетбола. Световният №542 избави първия със успешно излизане на мрежата, след което опита да го направи за повторно, само че бе „ матиран “ от съвършен бекхенд уинър на българина, който завоюва изрично първия сет с 6-1 след 27 минути игра.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР