Нашите съюзници може да отправят искания към България искания да

...
Нашите съюзници може да отправят искания към България искания да
Коментари Харесай

Николай Младенов: Кандидат-президент на ГЕРБ? Имам съвсем други планове

" Нашите съдружници може да насочат претенции към България претенции да даде леговище на хора, сътрудничели на силите на НАТО в Афганистан. Второто, което се чака, е възможна незаконна миграционна вълна, която може би ще усили натиска в цяла Европа ". Това разяснява в студиото на " Лице в лице " по Николай Младенов - някогашен познавач.-координатор на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой.
Още по тематиката
Според него обаче е доста значимо да окажем помощ на хора, които са работили с посолството ни. " Имаме отговорност да помогнем на хора, работили с дипломатическото ни посланичество и посолството ни. Имаме един човек, който предния път се беше заключил в нашето посолство, с цел да го опази от завладяване от талибаните предния път. Не би трябвало да демонстрираме апатия, би трябвало да си дадем сметка, че това, което са претърпели там е ужасно и където можем да помогне, би трябвало да го създадем ", счита Младенов.

По думите му талибаните са се подготвяли за завладяването на страната години наред, като са се отдръпнали в дребните обитаеми места, където нито афганистанската войска, нито американските сили са имали опция да проследят какво се случва.

Той разяснява и че имало доста сериозен проблем корупцията по високите етажи на афганистанската власт, а заплатите, предопределени за армията, не са стигали до елементарните бойци и това е било неведнъж казвано.

" Българския политически живот го проследявам като външен наблюдаващ, не съм водил диалози за такова предложение. Аз имам напълно други проекти сега ". Така Николай Младенов отговори на въпроса дали с него са водени диалози той да е претендентът на ГЕРБ за президент.

" В момента съм във почивка, само че скоро тя ще завърши и ще се върна главно към заниманията си в Близкия изток, където има доста нови проблеми и провокации ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР