Нашите приятели в Северна Македония трябва да разберат, че предизборният

...
Нашите приятели в Северна Македония трябва да разберат, че предизборният
Коментари Харесай

Мицотакис: РСМ да не прекачва гръцките червени линии

" Нашите другари в Северна Македония би трябвало да схванат, че предизборният интервал свърши. Дойде време да се заемат съществено и да съблюдават Преспанското съглашение, в случай че имат интерес да останат на европейския път. "

Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в изявление за гръцката телевизия " Open ".

" Когато имаме проблеми, да вземем за пример със северните ни съседи, ние ги решаваме съществено. Ясно слагаме червени линии и настояваме Преспанското съглашение да се съблюдава, макар че не бяхме съгласни с доста негови аспекти. По въпроса за името никога няма да се откажем. Името на страната е " Северна Македония " и до момента в който някои не престават да я назовават " Република Македония ", знайте, че ние ще бъдем срещу тях. " - акцентира Мицотакис.

По време на своята клетва на 12 май новият президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова употребява единствено името " Македония " вместо формалното название - Република Северна Македония. Това провокира остра реакция в Атина.

„ Властите в Скопие би трябвало да осъзнаят, че тази политика ще ги докара до интернационална изолираност “, сподели министър председателят на Гърция.

Мицотакис напомни интернационалните реакции, директно след встъпването в служба на Силяновска.

В този миг Гърция не е сама. Гърция не е изолирана, Скопие е изолирано.

" В последна сметка те ще схванат, че тази политика е безперспективна. Искаме положителни връзки със северната ни съседка. " - добави гръцкият министър председател. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР