Нашите предизвикателства са уникални отчасти поради позицията на компанията като

...
Нашите предизвикателства са уникални отчасти поради позицията на компанията като
Коментари Харесай

Microsoft увеличи въглеродния си отпечатък с почти 30% за три години

„ Нашите провокации са неповторими частично заради позицията на компанията като водещ снабдител на облак, който уголемява своите центрове за данни “, споделиха Microsoft в годишния си отчет за резистентност.

Преките и обвързваните с силата излъчвания на компанията са намалели с 6,3% през 2023 година спрямо равнищата от 2020 година Въпреки това излъчванията по веригата на доставки, които съставляват по-голямата част от общите, са скочили с 30,9%. Това докара до 29,1% нарастване на общите излъчвания.

Microsoft е измежду редица компании, които са си сложили необятен набор от климатични цели, само че постигането на тези цели е застрашено от конкуренцията за основаване на генеративен изкуствен интелект, който е енергоемък и изисква високи разноски за сила и вода, отбелязва Financial Times.

Конкуренцията за създаване на инфраструктура за центрове за данни също повдигна въпроси по отношение на способността на националните мрежи да се оправят с упования скок в търсенето на електрическа енергия, обвързван с AI, и дали има...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР