Изпълнителният директор на MAN Truck & Bus Александър Власкамп направи

...
Изпълнителният директор на MAN Truck & Bus Александър Власкамп направи
Коментари Харесай

Генералният директор на MAN заяви, че водородът не е подходящ за транспорта

Изпълнителният шеф на MAN Truck & Bus Александър Власкамп направи самоуверено изказване в изявление за испаноезичното списание Expansión, заявявайки, че водородът не е жизнеспособно гориво за превоза.

За това оповестява Electrek.

Директорът се базира на високите разноски за производството на " зелен " водород, на неговата лимитирана досегаемост и на нуждата от основаване на комплицирана инфраструктура за неговото предпазване и превозване. Въпреки че MAN към момента организира проучвания в региона на технологията за водородни горивни кафези, Власкамп акцентира, че компанията се концентрира най-вече върху акумулаторни електрически камиони.

Освен това, той показва подозрение по отношение на достъпността на зеления водород в близко бъдеще, като се има поради търсенето му от страна на други промишлености, такива, като производството на стомана, цимент и пластмаса.

Докато MAN продължава да изследва капацитета на водородните горивни детайли, компанията залага на акумулаторните електрически камиони. MAN към този момент е получила 800 поръчки за своите хибридни камиони, които могат да изминат сред 600 и 800 километра дневно....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР