Нашите навици са съществена част от живота ни, добрите такива

...
Нашите навици са съществена част от живота ни, добрите такива
Коментари Харесай

5 безобидни навика, които ни правят нещастници

Нашите привички са основна част от живота ни, положителните такива го вършат по-хубав и ни карат да бъдем стимулирани в дейностите си и позитивно заредени. Противоположните на тях работят отрицателно, от време на време и деструктивно на нас самите. Нека забележим кои привички могат да ни накарат да се почувстваме нещастни.
Тънкообидни сме и мнението на близките ни въздейства прекомерно много
Не бива да забравяме обстоятелството, че постоянно ще има някой, който ще ни подлага на критика и ще се пробва да ни смъкна в действителността, написа actualno.com. Но ние сме привикнали да одобряваме рецензиите като обиди. Градивните рецензии обаче могат да имат и опомнящ резултат и да ни оказват помощ в моментите, в които се самозабравяме да вземем за пример. Трябва да се научим да разграничаваме градивната и злобната рецензия. Ако някой има несъмнено мнение за нас самите, което не ни харесва, можем да се опитаме да овладеем нашите страсти и да са опитаме да не одобряваме прекомерно персонално казаното. Можем да обмислим добре обстановката и да си вземем поука, в случай че сме сбъркали някъде, продължавайки напред.
Заобиколени сме от отрицателни източници на енергия
Тези източници могат да са наши сътрудници, мястото на което работим, нещо в нашия дом, даже близки наши другари или родственици. В забързаното ни всекидневие много постоянно пренебрегваме от къде идва негативната сила към нас. Не бива да забравяме обаче, че от време на време това се оказва и причина да страдаме. Можем да помислим да вземем за пример, какво бихме желали да променим в нашето всекидневие и да запишем нашите стремежи на хартия и да стартираме да ги изпълняваме лека-полека. Ако се отървем от токсичните връзки с хора от нашия живот и сменим работата си, търсим места и други хора, които да ни работят позитивно и да ни въодушевяват, по този начин ще се движим напред.
Приемаме своя живот прекомерно сериозно
Може би е време да се отпуснем и помислим по кое време за последно сме се смели от сърце? Често мощно прочувствените хора обичат да вършат дълбоки разбори на нещата, които се случват в живота им. Без значение дали това е довело до позитивен или противоположен резултат, дали е в персоналния им живот или кариера. Прекалените разбори и вглъбяването в проблемите ни товари ненужно и да ни попречи да се фокусираме върху идните благоприятни условия, разкриващи се пред нас.
Не напущаме зоната си на комфорт
Всеки от нас има своята персонална зона на комфорт, само че по този начин не си вършим положително оставяйки в нея. Не желаем да вършим промени и да излезем от нея, с цел да изградим това, което ще ни направи щастливи, макар че първо ще ни провокира. Добре е да одобряваме повече провокации в живота си, да си планираме нови цели и да предприемем нещо ново.
Сравнения с околните
Всеки един от нас постоянно има склонността да се съпоставя с близките. Това е доста неверно и ни обрича да бъдем нещастни и непрестанно недоволни от себе си и постигнатото. Ако непрекъснато съпоставяме своите придобивки и достижения с тези на другите, това ще разсее фокуса от нашия личен живот. Тогава започваме да се усещаме гневни, тъжни и малоценни. Добре е в случай че усетим, че започваме още веднъж да се съпоставяме с близките, да вземем лист хартия и да напишем най-малко пет наши позитивни качества.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР