Нашите мастилени сърца“ е очарователна история за горчиво-сладката първа любов

...
Нашите мастилени сърца“ е очарователна история за горчиво-сладката първа любов
Коментари Харесай

Хитов тийн роман с премиера у нас

„ Нашите мастилени сърца “ е очарователна история за горчиво-сладката първа обич
След като беше оповестен в над 20 страни, дълго чаканият тийн разказ на австралийската писателка Кристъл Съдърланд „ Нашите мастилени сърца “ идва и у нас. Книгата излиза в поредицата Enthusiast Teen’s books и се подрежда до обичаните заглавия „ Всички наши места “, „ 13 аргументи за какво “, „ Защото в никакъв случай няма да се срещнем “ и други Интересът към романа на Съдърланд по света е толкоз огромен, че през идната година се чака и филмовата му акомодация, продуцирана от „ Амазон “.
Дълбоко прочувствена, занимателна, изпълнена с реалистични, разнообразни и ослепително построени характери, „ Нашите мастилени сърца “ предава извънредно красноречиво и правдиво комплицираната природа на любовта и на скръбта и основава история, цялостна с завладяващи и запаметяващи се персонажи.
Главният воин Хенри Пейдж е киноманиак и обезсърчителен романтик. Той чака любовта като на занимателен кадър, любовта, от която сърцето замира и нищо друго към този момент не е от голяма важност. Така че последният човек, в който позволява, че може да се влюби, е Грейс. Тя сигурно не е нормалната кино героиня. Облича се в размъкнати момчешки облекла, мирише по този начин, като че ли не се е къпала от седмици, и се подпира с бастун, до момента в който върви. Образът ѝ не се покрива с ничия визия за момиче фантазия, само че Хенри не може да спре да мисли за нея.
Има нещо прекършено у Грейс. Душата ѝ е пропукана от мрачните секрети на нейното минало. И единственото, което Хенри желае, е да ѝ помогне да „ се събере “ още веднъж и да се трансформира в жизнерадостното и усмихнато момиче, което е била. Но дали Грейс ще го допусне до себе си? И задоволителна ли е любовта, с цел да извади от мрака едно засегнато сърце?
Кристъл Съдърланд е създател на 2 книги – „ Нашите мастилени сърца “ (Our chemical hearts) и „ Непълен лист на най-големите ми кошмари “ (A Semi-Definitive List of Worst Nightmares). Родена и израснала в Таунсвил, Австралия, тя дефинира града като недружелюбно място, цялостно със змии, крокодили и медузи. За нейна наслада домът ѝ се намира тъкмо против локалната библиотека, където прекарва по-голямата част от времето си. Въпреки това като дребна в никакъв случай не е мечтаела да стане публицист, а цветарка, вулканолог и актриса.
Малко откакто навършва 18 години, написва първата си книга – ужасяващ непубликуван разказ, както сама я назовава. Докато учи в Университета на Нов Южен Уелс, става редактор на студентското списание. Продължава да събира истории в Хонг Конг, до момента в който е на студентски продан, а след това и в Амстердам като задграничен сътрудник. В момента живее в Лондон с годеника си.
Първата ѝ книга „ Нашите мастилени сърца “ (2016) е издадена в над 20 страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР