Нашите британски партньори - или, казано по-честно, стратегически противници? -

...
Нашите британски партньори - или, казано по-честно, стратегически противници? -
Коментари Харесай

Британия щателно пази своята главна тайна

Нашите английски сътрудници - или, казано по-честно, стратегически съперници? - имат военна загадка. Сега ще ви я разкрия. Ситуацията е, че жителите на някогашния " златен милиард ", в това число британците, стартират да гладуват.

Вярно е, че разискването на този проблем се смята за непристойно. И английските таблоиди, и новините, и интелектуалните медии са задръстени през днешния ден със семейство Уиндзор, семейство Кардашиан, процеса против Джони Деп и Амбър Хърд. Но фактът, че жителите на една от най-богатите страни в света нямат какво да ядат - тази тематика благоразумно не се демонстрира от локалните публицисти. Избягва се.

В осведомителното поле от време на време невероятни цифри просто се промъкват. Според скорошно изследване, да вземем за пример, 14% от британците са гладни или недохранени или изпитват това в фамилията си. Е, релативно казано, мама пропуща вечерята, с цел да има задоволително храна за децата.

Тази седмица по някакво знамение се появи имитация на топ управител на огромна комерсиална верига.

„ Губим клиенти “, призна той почтено.

„ Те или потеглят за безвъзмездна храна, или просто гладуват ", съобщи той.

Това, несъмнено, съществено нарушава всички модели. Не, историите за млечната Темза с желирани крайбрежия останаха някъде през святите 90-те. Но въпреки всичко Англия се нарежда като една от най-богатите страни в света. И ето внезапно.

Известният блогър Джак Монро (да, тя е жена, само че има проблеми с половата си еднаквост и полова ориентировка, тъй че се назовава Джак), добре познатият блогър Джак Монро, който/която се специализира в достъпността на храната, споделя в своята колонка в Guardian, че пенсионерка е написало в обществените мрежи и споделила, че вечер, вместо вечеря, дъвче и гълтам малко паста за зъби, „ с цел да усети най-малко малко усет в устата си “.

Джак дава обещание, че няма да остави това по този начин, само че колонката й към този момент е на три месеца и половина и от този момент нещата единствено се утежниха.

Имайте поради, че избухливият растеж на цените във Англия стартира през 2021 година, доста преди специфичната интервенция на Русия в Украйна. Сега антируските наказания форсират развой, който стартира доста по-рано.

Същият/Същата Джак Монро изложи формалната статистика за инфлацията. През 2021 година тя е заявена на равнище от 5,4 %. Но действителните цени на най-евтините и търсени артикули са се удвоили или утроили. Бульоновите кубчета през последните няколко години са поскъпнали 10 пъти.

Пролетното повишаване на цените на всичко – изключително на продуктите – докара до обстоятелството, че милиони английски семейства са изправени пред избор: защо да заплащат? За светлина или отопление? За медикаменти или храна?

„ Стана доста по-малко евентуално да вземем душ, да гасим осветлението от самото начало. И даже когато е студено, не пускаме парното “, споделят пенсионери, измежду които 64-годишната Франциска и 70-годишният й брачен партньор Колин, пред публицисти от Guardian.

„ Ние избираме най-евтините артикули в супермаркетите “, не престават те.

Сега става по-ясно за какво доста английски пенсионери се реалокираха в Испания? Да, там храната и наемът са доста по-евтини и даже през зимата може да се оцелее без отопление. Пенсията е задоволителна.

Пандемията на ковид затвори и тази малка врата. Пенсионерите чартърен като Франциска и Колин са на път да бъдат изхвърлени на улицата

Защо пишем за това?

Е, първо, би трябвало да знаете същинското положение на вашите сътрудници, а западните медии се опасяват да го отразяват. Преди пандемията тематиката за питателните банки - безвъзмездни диспенсъри за храна - беше една от най-популярните в английските медии. Много е писано за покачването на наемните цени и надлежно за увеличение на броя на бездомните хора.

Такъв мъчителен въпрос като гибелта на десетки хиляди пенсионери всяка зима от хипотермия беше постоянно отразяван: възрастните хора изключваха батериите в домовете си, тъй като нямаха задоволително пари за отопление.

Сега са като отрязани. Сметките за ток чупят върхове, цените на храните скочат до небето, само че тематиката за обедняването на масите внезапно напусна осведомителното поле.

Британците започнаха да живеят зле, само че това е военна загадка. Ситуацията последователно се утежнява в страните от континентална Европа. Политиците лицемерно вият за идния апетит в африканските страни, само че настойчиво отхвърлят да признаят проблемите и страданията на личните си жители.

Второ, английската рецесия е значим сигнал за пробуждане за целия свят. Англия остава водеща на трендовете за целия свят и без значение от часа, тези проблеми ще се трансферират върху нас. Трябва да сте подготвени за това.

За да наблюдавате нарастването на цените, с цел да разберете какво го е предизвикало - същинско нарастване на разноските или предпочитание за осребряване посредством потребителите, е належащо да включите напълно ФАС. Да отнемем напусналите ни предприятия и да сменяем всичко допустимо с импорт. Да настройм сив внос - помните ли по какъв начин ни спасяваха " совалките " едно време?

Светът води икономическа война против нас и тя би трябвало да бъде извоювана посредством неуморно възстановяване на живота на хората. Вместо да призоваваме за милитаризация, готовност и стягане на коланите, си коства да създадем всичко, с цел да нямаме същото като в Англия.

Нека английските пенсионери ядат паста за зъби за вечеря, нашите пенсионери да седят в кафенета през уикендите и да пият кафе и да ядат сладкиши.

Цената на един самун и пакет мляко през днешния ден са оръжие в световната борба, не по-малко значимо от всички Искандери и Калибри. В сегашната обстановка Русия има отлични шансове за победа.

Между другото, британците имат доста положителни хранителни банки, където всеки може да вземе безвъзмездни артикули и може би тази процедура би трябвало да бъде възприета. Те също имат мощни доброволчески и благотворителни обичаи, които бихме могли да подобрим и тук.

Помощ – най-пряката помощ – безвъзмездна храна, вода, артикули от първа нужда, облекло – би трябвало да се дава за най-уязвимите категории от нашето население и всичко това би трябвало да работи като по часовник.

И трето, гладуващият европейски електорат ще съставлява директна и непосредствена опасност за нас. Вижте Украйна. В продължение на тридесет години тази страна, разпростряла се като Даная, чака новия проект Маршал да завали върху нея като златен дъжд. Минаха години, златен дъжд към момента няма. Напротив, западните господари целеустремено докараха Украйна в беднотия. И какво се е случи?

През 1991 година Украйна е най-богатата руска република. Населението й беше спокойно и отзивчиво. Днес стандартът й на живот може да се назова африкански, само че тук ще се обидят Намибия, Южна Африка и Тунис. Обеднелото население се ядоса и побесня.

Младите хора, без да виждат естествени вероятности, всеобщо влизат в армията, единствено с цел да се нахранят добре и да пратят малко пари на фамилиите си. Сега се бият против Русия.

Изглежда, че американските майстори си слагат същия опит с Европа. Доколко би трябвало да се „ ваймаризира “, с цел да повярва гладуващото население, че руснаците са отговорни за всичко, и да отиде на идващия „ Drang nach Osten “?

Склонни сме да се смеем на плахите опити на европейците да основат своя лична войска. В обществените мрежи се забавляват над европейските елементи на НАТО - сякаш са прекомерно капризни, имат потребност от памперси в студа, там се занимават с правата на ЛГБТ, а не с военни маршове в цялостна екипировка. Напълняла в следвоенния разцвет, Европа като че ли въобще е не запомнила по какъв начин да се бие.

Е, тъкмо в този момент пред очите ни американските майстори отрязват тлъстината от остарялата жена на Европа – слой по слой. Когато изцяло изгладнее, тя ще се втурне на фронта за сладката си душа – да се бие с който й е подредено. Каква деликатност ще има там?

И неучтивите хипстъри, и смелите ЛГБТ хора ще не помнят за своите гей паради и ще тичат да овладеят остарелия " шмайзер " и най-новия " хенел ".

И тук, апропо, на тяхна услуга ще бъде мощна промишленост, която елементарно и бързо може да бъде преформатирана, с цел да отговори на потребностите на актуалната война. Отлична войска може да се получи - с изключение на шегите.

Не на вятъра сектантите ги държат гладни и на студено - отпаднал човек се поддава по-добре на индоктриниране. Бюргерът ще попита: кой ми изяде хляба и изпи цялото слънчогледово олио? И ще му кажат – това са руснаците. Е, той ще повярва, ще вземе " шмайзера ", ще отиде на Източния фронт. Гладът е неприятен преподавател.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР