Нашето усещане за собствеността на газопреносната система е, че ако

...
Нашето усещане за собствеността на газопреносната система е, че ако
Коментари Харесай

Борисов: Брюксел глоби БЕХ, защото не дадохме тръбите на руски или турски фирми

Нашето чувство за собствеността на газопреносната система е, че в случай че не е благосъстоятелност на българските жители и на българската страна, би било изменничество. Така министър председателят Бойко Борисов изясни пред публицисти във Виена по какъв начин се е стигнало до санкцията от 77 млн. евро, която Европейската комисия наложи на Българския енергиен холдинг за корист с монополно състояние.

По думите му европейските правила са претендирали „ Булгартрансгаз” да бъде приватизирано. „ Представете си нашето държавно управление да беше вкарало решение (…) и в тези приватизационни състезания да дойдат най-големите съветски, турски и какви ли не компании”, уточни Борисов, като акцентира, че по този начин е щяло да излезе, че е „ дал” тръбите на някого.



Министър-председателят напомни единодушието в Народното събрание да не се приватизира системата и да се даде мандат на държавното управление за договаряния: „ Започнахме от 300 млн., аз преговарях един път, Томислав Дончев – към 100 пъти. Свалихме ги на 150, на 140 и последно на 77”.
БЕХ санкциониран за милиони, само че страната ни остава енергийно предпазена (ОБЗОР) Европейската комисия санкции държавния Български енергиен холдинг със 77 млн. евро. поради блокиране на достъпа на съперници на „ Булгаргаз ” до газовите ни тръби
В газопреносния сюжет Бойко Борисов се върна повече от 20 годни обратно, освен това с прочит на събитията, който досега сме чували най-вече от някои кръгове в Българска социалистическа партия: „ Помните още Жан Виденов, Рем Вяхирев, „ Топенерджи” желаеха да купят тръбите. Тогава просто го помляха Жан Виденов поради едно от верните му решения – не даде тръбите”.

Жирардели? Защо чак в този момент?

Бойко Борисов, който наскоро в ефира на bTV съобщи, че „ Юлен” е благосъстоятелност на банкера Цеко Минев, разяснява вчерашното оповестяване на ски легендата Марк Жирардели като автентичен дълготраен собственик на концесионера на ски зоната в Банско.

„ И аз като вас чувам, това чух през вчерашния ден. Това можеше да бъде направено преди доста години, в случай че е по този начин. Марк Жирардели е международна големина и за всеки туризъм, всеки курорт, всяка страна да имаш сходни вложители е нещо доста хубаво”, означи Борисов.
Скиорът Марк Жирардели разгласи, че е мажоритарен притежател на „ Юлен ” АД Жирардели е показал документи на среща с трима български министри
Той не пропусна да нападне критиците на презастрояването на зимния курорт и изсичането на горите към него: „ Хората си изкарват милиарди от туризма с пъти, пъти, пъти повече лифтове, повече писти, няма никаква екология. Тука няма ли „ зелени”? Аз съм горделив, че България може би има най-силните „ зелени” организации в света, не мога да си показва другаде такива мощни организации да ги оставят да съществуват”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР