Нашето тяло се нуждае от достатъчно витамини и минерали, за

...
Нашето тяло се нуждае от достатъчно витамини и минерали, за
Коментари Харесай

Изобщо не боледувам през годината: Просто хапвам от тази витаминна бомба, която ме пази от всякакви заболявания

Нашето тяло се нуждае от задоволително витамини и минерали, с цел да действа вярно. А ние от своя страна би трябвало да се погрижим за това.
Но за това няма потребност да бягате в аптеката и да купувате комплекс от витамини в хапчета, тъй като продуктите, с които сме привикнали, са цялостни с потребни детайли. И наподобява, че е открит същинският Клондайк от витамини и минерали.
Ще споделим с вас рецепта за витаминозна примес за здравето и ще ви разкажем малко за изгодите от сушените плодове.
Смесени сушени плодове
И в действителност това е витаминна бомба!

Тя дава заряд на жизненост за целия ден, възстановява работата на сърцето, а също по този начин пречиства кръвта и укрепва имунната система. Нека се научим да подготвяме тази чудотворна примес.
СЪСТАВКИ
300 г орехи
300 г сушени кайсии
300 г смокини

300 г сливи
300 г черни стафиди
2 супени лъжици мед
2 лимона
Тогава всичко е просто: измийте сушените плодове с топла вода, подсушете малко и по-късно прекарайте всичко през месомелачка (заедно с кората, само че без семки).

Смесва се с мед и се слага в стъклен буркан. Съставът на сместа не се лимитира до този набор от артикули, можете да добавите други ядки. Тя ще бъде потребна във всеки случай.
Сместа би трябвало да се съхранява на студено място. Яжте една лъжица дневно, за предпочитане заран, преди хранене. Ако имате проблеми с имунитета и постоянно се разболявате, можете да увеличите приема си до 2-3 супени лъжици дневно. Използвайте сместа, до момента в който свърши, и по-късно направете отмора за един месец.
Така можете да укрепите имунната система и да забравите за настинките. Ако разгледате всеки съставен елемент, излиза наяве, че това е най-хубавата витаминна примес за здравето.

Сушени кайсии
Този ослепителен изсъхнал плод съдържа огромно количество магнезий, калий, желязо, витамин В5, пектин. В допълнение, сушените кайсии са богати на органични киселини, които отстраняват метали и радионуклиди от телата ни.
Сушените кайсии са потребни за сърдечни болести, анемия и за проблеми със зрението и чудесно укрепват имунната система. Освен това, те оказват помощ за унищожаване на запушването на кръвоносните съдове и имат подмладяващ резултат.

Сини сливи
Друга витаминна бомба. Сините сливи съдържат фибри, органични киселини, доста витамини и минерали. Този плод оказва помощ при сърдечно-съдови болести, онкология и хипертония. Сините сливи имат доста потребни свойства, за които може да се приказва за доста дълго време.
Стафиди
Това е съвършеният източник на сила. Стафидите съдържат калий, желязо, манган, магнезий, фибри и повече витамини В1, В2, В5. Стафидите се предлагат при болести на нервната система и сърдечно-съдовите болести. Използва се като профилактично средство при анемия, бъбречни и чернодробни болести.

Орехи
Вероятно няма човек, който да не знае за изгодите от тези ядки. Те съдържат най-голямото количество антиоксиданти, които дейно подкрепят укрепването на имунната система. Редовната консумация на орехи понижава риска от развиване на онкологични и сърдечно-съдови болести.
Дори в сместа има мед и лимон, изгодите от които са упоменати повече от един път. Представете си какъв брой потребна е сместа от тези сушени плодове! Тази примес е неповторим и доста потребен артикул, който задейства метаболитните процеси. Тази примес тонизира и укрепва организма, като оказва помощ за подмладяване. Направете я тъкмо през днешния ден!
Харесвате ли тази публикация? Споделете с приятелите си!
Инфо:  zajenata.bg 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР